Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Cand Dumnezeu ne cere sa actionam

Ați auzit despre rugăciunea credinței, dar cred că există o imagine în oglindă a acestei rugăciuni, care se bazează pe fire - rugăciunea necredinței. O astfel de rugăciune este total inacceptabilă pentru Dumnezeu; de fapt, Scriptura spune că este păcat în ochii Lui.

Moise, un om evlavios, care se ruga, care a urmat chemarea lui Dumnezeu la fiecare pas, ajunsese într-un moment de criză în viața lui. Israeliții erau urmăriți de Faraon și nu exista absolut nicio speranță de scăpare, decât să treacă prin Marea Roșie. Moise știa în inima lui că această criză a fost rânduită de Dumnezeu și totuși strigătele deznădăjduite ale sutelor de mii de oameni îi răsunau în urechi, așa că s-a dus pe un deal izolat și și-a vărsat inima în rugăciune. Dumnezeu nu a fost mulțumit de plânsul său din timpul nopții, pentru că era dovada unei rădăcini de necredință în inima lui.

Mă îndoiesc că L-ați auzit vreodată pe Domnul spunându-vă: ”Termină cu plânsul și ridică-te de pe genunchi.” Dar Domnul l-a mustrat pe Moise: ”Ce rost au strigătele acestea?” (Exodul 14:15) Sensul literal evreiesc al acestui verset este: ”De ce strigi la Mine?”

De ce i-ar spune Dumnezeu acest lucru lui Moise? Pentru că atunci când Dumnezeu l-a chemat pe Moise să elibereze Israelul, El i-a promis să-i dea o voce pe care o vor asculta toți oamenii (vezi Exodul 3:18). Cu toate acestea, Moise a răspuns cu necredință: ”Iată că n-au să mă creadă, nici n-au să asculte de glasul meu. Ci vor zice: ‘Nu ţi S-a arătat Domnul!” (4:1).

Gândește-te cât de nebunească a putut fi necredința lui Moise. Prin puterea lui Dumnezeu, el făcuse deja minuni incredibile și, mai târziu, a experimentat intimitatea față în față cu Dumnezeu. Dar aici, la Marea Roșie, a ezitat prin necredință și Dumnezeu i-a poruncit: ”Ia o poziție de autoritate spirituală față de această criză și mergi mai departe prin credință. Peste căteva ore, veți dansa de bucurie.”

Pe măsură ce ne confruntăm cu propriile noastre crize, ne putem convinge că rugăciunea este cel mai important lucru pe care îl putem face. Dar vine un moment când Dumnezeu ne cheamă să acționăm, să ascultăm de Cuvântul Lui prin credință, ca nu cumva rugăciunile noastre să-I fie aduse înainte cu necredință.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.