Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Ce se intampla cand se instaleaza necredinta?

”Nu vă împietriţi inimile ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustie, unde părinţii voştri M-au ispitit şi M-au pus la încercare şi au văzut lucrările Mele patruzeci de ani! De aceea M-am dezgustat de neamul acesta şi am zis: ‘Ei totdeauna se rătăcesc în inima lor. N-au cunoscut căile Mele!’Am jurat dar în mânia Mea că nu vor intra în odihna Mea!” (Evrei 3:8-11)

Care este motivul pentru care poporul lui Dumnezeu n-a putut să intre în odihna Lui? A fost din cauza adulterului, lăcomiei, beției? Nu, ci doar din cauza necredinței. Israel era o națiune expusă la patruzeci de ani de minuni, miracole supranaturale pe care Dumnezeu le-a făcut pentru ei. De fapt, niciun alt popor de pe pământ nu fusese atât de îndrăgit, atât de îngrijit de Dumnezeu cum fuseseră ei.

Ei au primit revelație după revelație despre bunătatea Domnului. Au auzit un cuvânt proaspăt predicat în mod regulat din partea lui Moise, liderul lor profet, și totuși, ei nu au investit niciodată credință,. Prin urmare, auzirea acestuia nu le-a făcut niciun bine. În mijlocul tuturor acestor binecuvântări, ei încă nu aveau încredere în Dumnezeu pentru a-I fi credincioși și, cu timpul, în inimile lor a intrat necredința.

Preaiubiților, necredința este cauza principală din spatele împietririi inimii. Scriptura continuă: ”Şi cine au fost aceia de care S-a dezgustat El patruzeci de ani? N-au fost oare cei ce păcătuiseră şi ale căror trupuri moarte au căzut în pustie?” (Evrei 3:17). Necredința oamenilor a aprins furia lui Dumnezeu împotriva lor; mai mult, i-a adâncit într-o continuă spirală a necredinței: ”Luaţi seama dar, fraţilor, ca niciunul dintre voi să n-aibă o inimă rea şi necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel viu, pentru ca niciunul din voi să nu se împietrească prin înşelăciunea păcatului” (3:12,13).

De asemenea, necredința este rădăcina tuturor amărăciunilor, răzvrătirii și a răcelii. De aceea, Evrei 3 este adresat credincioșilor. Puteți fi mântuiți, plini de Duhul Sfânt și umblând curați înaintea lui Dumnezeu, și totuși să vă faceți vinovați de necredință. Este atât de important să acceptăm prin credință puterea Sa supranaturală și să spunem cu încredere: „Fă lucrul acesta din nou, Doamne, și fie ca puterea Ta să fie desăvârșită în slăbiciunea mea.”

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.