Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Uita trecutul

Temelia pentru o victorie plenară asupra păcatului o reprezintă înțelegerea că Dumnezeu este tandru, plin de bunătate și dragoste.

„Aşa vorbeşte Domnul: ‘Înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui. Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu sunt Domnul, care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul.’” (Ieremia 9:23-24).

Dacă ai umblat cu Domnul de o perioadă de timp, probabil ai avut ocazia să încurajezi pe alții, spunându-le că Dumnezeu este plin de har și iertător. Acum, permite-mi să te întreb: când tu greșești înaintea Domnului este, deodată, o cu totul altă chestiune? Te găsești trudind prin sentimente groaznice de vină și rușine?

Poate spui: „Nu ar trebui să trecem prin astfel de sentimente când păcătuim?”. Într-adevăr, aceste sentimente sunt rezultatul natural al păcatului. Însă în calitate de copii ai lui Dumnezeu, nu trebuie să continuăm să ne gândim timp de zile și săptămâni în șir că Tatăl nostru este mânios pe noi. Datorită a ceea ne-a dat Hristos prin cruce, toată vinovăția și condamnarea pot fi îndepărtate imediat.

Totuși, chiar și după ce ne-am pocăit, poate ne simțim ca și cum ar trebui să compensăm pentru eșecurile noastre în fața Domnului. Precum fiul risipitor, Tatăl ne poate îmbrățișa și ne pune un inel pe deget și o robă pe urmeri. El ne spune să uităm trecutul și să ne bucurăm de banchetul pe care ni l-a pregătit. Dar înlăuntru noi protestăm: „Nu sunt vrednic! Am păcătuit împotriva Domnului. Trebuie să Îi arăt că îmi pare rău.”.

Mulți creștini găsesc că este foarte ușor să creadă că Dumnezeu a iertat păcatele crase al lui Israel. Nu avem nicio problemă să acceptăm că El a iertat Ninive din Vechiul Testament și pe tâlharul de pe cruce din Noul Testament. Dar, destul de ciudat, ne este greu să acceptăm că în momentul în care ne întoarcem la El cu pocăință, El ne acceptă degrabă și cu multă dragoste, ca și cum nu am fi păcătuit niciodată. 

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.