Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Rugandu-te cu bucurie

Apostolul Pavel era un om fără teamă. Cum a descoperit atâta convingere și bucurie în mijlocul dificultăților, incertitudinii și opoziției? Și cum putem noi găsi aceleași lucruri în vremurile în care trăim?

Înainte de toate, când tu suferi pentru durerea altora, Dumnezeu îți va da bucurie! Mulți oameni astăzi suferă din cauza a ceva: un loc de muncă pierdut, un soț sau soție plină de confuzie sau înfrângere, o boală ce nu se mai termină, cineva drag care se luptă cu sărăcia.

Citim în Filipeni 1:1: „Pavel și Timotei, robi ai lui Isus Hristos”. Pavel de fapt spunea: „Eu sunt un sclav, vândut în întregime. Hristos este totul pentru mine”. Apoi el continuă, adresându-se unui grup mai lărgit: „Către toți sfinții în Hristos Isus care sunt în Filipi, împreună cu episcopii și diaconii.”

Îmi place aceasta, pentru că doar cu zece ani înainte el începuse acea biserică din Filipi cu un temnicer, o femeie și o sclavă. Acum biserica avea bătrâni, diaconi și episcopi. Avea structură, ordine și vitalitate!

Apoi el spune în versetul 2: „Har vouă și pace de la Dumnezeu.” Aici el ne dă tonul în mijlocul încercărilor noastre pentru a ne face să ne bazăm pe harul și pacea care vine doar dintr-o singură Sursă: Dumnezeu Tatăl și Domnul Isus Hristos.

„Mulțumesc Dumnezeului meu pentru toată aducerea aminte pe care o păstrez despre voi. În toate rugăciunile mele mă rog pentru voi toţi cu bucurie” (Filipeni 1:3-4).

Îmi place că el spune: „Îmi amintesc de voi toți”. Uneori ne amintim numai de unii, așa-i? Uneori nu vrem să ne rugăm pentru dușmanii noștri, pentru cei care ne-au rănit sau au abuzat de noi ― oameni dificili din biserica noastră sau din familia noastră. Dar Pavel spune: „Mă rog pentru voi toți și ori de câte ori mă rog, mă rog cu bucurie.” 

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.