Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Traind o viata examinata de Cuvantul lui Dumnezeu

Când citesc despre experiențele oamenilor evlavioși din Vechiul Testament, inima mea arde. Acești slujitori erau atât de împovărați pentru cauza numelui lui Dumnezeu, încât au făcut lucrări puternice, care întrec imaginația majorității creștinilor de azi.

Un astfel de sfânt era Ezra, un om al lui Dumnezeu care a trezit întreaga națiune pentru Dumnezeu. Scriptura spune că Dumnezeu avea mâna întinsă peste Ezra, iar Ezra a mărturisit: „Întărit de mâna Domnului Dumnezeului meu, care era asupra mea” (Ezra 7:28). Dumnezeu Și-a întins mâna, l-a învăluit pe Ezra și l-a transformat într-un om diferit.

De ce ar face Dumnezeu acest lucru? În acel moment erau sute de cărturari în Israel și toți aveau aceeași chemare pentru a studia și a explica oamenilor Cuvântul lui Dumnezeu. Scriptura ne dă răspunsul: „Căci Ezra îşi pusese inima să adâncească şi să împlinească Legea Domnului şi să înveţe pe oameni în mijlocul lui Israel legile şi poruncile.” (Ezra 7:10) Ezra a luat o decizie conștientă de a cerceta Cuvântul lui Dumnezeu mai presus de orice și de a se supune acestuia și niciodată nu s-a îndepărtat de această decizie.

Ezra nu a avut o experiență supranaturală, care să-l facă să iubească Scripturile. Dumnezeu nu i-a spus: „Vei conduce 50.000 de oameni spre pocăință și-Mi vei face lucrarea, dar pentru a face acest lucru vei avea nevoie de putere, forță, puritate, autoritate spirituală. Totuși, aceasta vine doar prin cunoașterea și ascultarea de Cuvântul Meu. Mâine, te vei trezi cu o foame din ce în ce mai mare pentru a studia Cuvântul”.

Nu, nu așa s-au petrecut lucrurile. Ezra a fost statornic în cercetarea Scripturilor cu mult înainte ca Dumnezeu să-Și pună mâna peste el. S-a lăsat cercetat de Cuvânt, spălat de El și, ca rezultat, Dumnezeu l-a uns.

Desigur, ungerea lui Dumnezeu este supranaturală, dar El își întinde mâna peste aceia care sunt predați în întregime să cunoască și să asculte de Cuvântul Său. Aici începe ungerea. Nimeni nu poate să se aștepte la atingerea lui Dumnezeu dacă nu este pasionat de Scripturi.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.