Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Conducand un suflet la Hristos

În Geneza citim relatarea soției lui Iacov, Rahela, și dorința ei disperată de a avea un copil. Nu mai putea suporta gândul de a trăi fără a cunoaște bucuria nașterii, fără a experimenta ceea ce a fost menit pentru ea ca femeie. În cultura evreiască o femeie fără copii era privită cu dispreț, ca o persoană incompletă. Durerea Rahelei era insuportabilă și ea s-a plâns lui Iacov: „Dă-mi copii, ori mor!”(Geneza 30:1).

A aduce un suflet la Hristos se aseamănă mult cu a da naștere. Duhul Sfânt concepe dorința în inimile noastre, și apoi noi începem să nutrim procesul, crescând relația noastră, rugându-ne pentru ei în mod regulat. Simțim că timpul se apropie și tânjim să vedem nașterea bebelușului nostru. Dorim să ținem în brațe și să hrănim noul nostru bebeluș, să experimentăm atât durerea, cât și bucuria nașterii. Când în sfârșit are loc aceasta, când noul nostru copil s-a născut, nu vrem să îl mai punem jos. Tot ce putem gândi este să ne ajutăm copilul să crească, să se dezvolte și să ia imaginea lui Hristos.

Măcar dacă fiecare urmaș al lui Hristos ar fi simțit aceeași pasiune și urgență de a aduce un nou copil în Împărăția lui Dumnezeu! Ce-ar fi dacă această dorință ar arde în inimile noastre până când, în cele din urmă, am striga la Dumnezeu: „Dă-mi copii spirituali, ori mor!”? Tu și cu mine știm ce s-ar întâmpla: Dumnezeu ar onora acele rugăciuni.

Dar pe oriunde merg, întâlnesc creștini care nu au simțit niciodată bucuria de a conduce un suflet la Hristos. Ei vin la mine cerându-mi sfaturi, uneori jenați de această mărturisire. Le spun să nu fie rușinați de acest fapt, ci, în schimb, să fie plini de încântare că Duhul Sfânt le convinge inimile.

„Primul pas în a-ți împărtăși credința ta este a-ți dezvolta o dorință arzătoare să faci acest lucru”, le spun. Și ne putem baza pe Duhul Sfânt să ne aducă la incandescență această dorință disperată dinlăuntrul nostru, dacă Îi cerem și Îi permitem să facă aceasta.

Nicky Cruz, evanghelist și autor prolific cunoscut la nivel internațional, s-a întors la Hristos Isus de la o viață de violență și crimă, după ce s-a întâlnit cu David Wilkerson în orașul New York în anul 1958. Istoria convertirii lui dramatice a fost povestită pentru prima dată în cartea: Crucea și Pumnalul de David Wilkerson și mai apoi în propria lui carte bestseller: Fugi, băiete, fugi.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.