Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - O viata traita in plinatatea Duhului Sfant

Mulți creștini au doar o noțiune vagă despre cine este Duhul Sfânt. Poate că au auzit de El, dar se străduiesc să-L înțeleagă rolul. Deși este adesea trecut cu vederea sau poate chiar neglijat de mulți credincioși, El este la fel de divin ca Tatăl și Fiul (Fapte 5:3-4). Luați în considerare următoarele lucruri:

  • El posedă o personalitate divină și alege oameni pentru misiuni de slujire (Faptele Apostolilor 13:2).
  • El comunică cu noi (Apocalipsa 2:7) și caută lucrurile profunde ale lui Dumnezeu, pentru a le face cunoscute credincioșilor (1 Corinteni 2:9-12).
  • El este cel care face din Hristos o realitate vie în viața credinciosului (Efeseni 3:16-17) și, de fapt, El este numit Duhul lui Hristos (Romani 8:9).
  • El este egal atât cu Tatăl, cât și cu Fiul, ca parte a misterului Dumnezeului triunic.

Înțelegerea acestor fapte biblice despre Duhul Sfânt în cadrul istoriei biblice despre cine este Dumnezeu și despre relația Sa cu poporul Lui este foarte importantă.

Planul lui Dumnezeu în răscumpărare a fost acela că noi trebuie să trăim o viață plină de Duhul Sfânt: „Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh” (Efeseni 5:18). Când realizezi că Duhul Sfânt este o Persoană, a treia Persoană a Dumnezeirii  - ce înseamnă să fii umplut cu o persoană? El nu este un gaz sau vreun lichid, ci este o Persoană, tot așa cum sunt Tatăl și Fiul. O descriere mai bună pentru „a fi umplut” este aceea de a spune că Duhul ne controlează.

Dorești să iubești mai profund și mai liber? Dorești să ai mai multă disciplină? Vrei ca viața și slujirea ta să producă roade? Pentru ca aceste lucruri să se întâmple, trebuie să I te predai Celui care te poate ajuta. Duhul Sfânt este singurul care poate produce în tine autodisciplină, dragoste și îndrăzneală: „Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa, şi înfăptuirea.” (Filipeni 2:13)

Jim Cymbala a început lucrarea Brooklyn Tabernacle, cu mai puțin de douăzeci de membri într-o clădire mică, și dărăpănată, într-o zonă dificilă a orașului. Nativ din Brooklyn, el este un vechi prieten al lui David și al lui Gary Wilkerson.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.