Devotional - Calea lui Dumnezeu

Devotional - Calea lui Dumnezeu

  Devoțional

Circumstanțe tumultoase și situații neînțelese pot aduce cu sine confuzie. În asemenea momente, nerăbdarea noastră începe să argumenteze: „Probabil că Dumnezeu nu a vorbit serios ceea ce mi-a zis sau poate problema este incapacitatea mea de a auzi vocea Lui. Poate au auzit greșit în primul rând. Tot ce știu este ce mi-a zis El, iar ce văd eu că se întâmplă nu se potrivește”.

Când Saul a luat-o înaintea direcționării lui Dumnezeu, el a acționat pur și simplu bazat pe logică și rațiune, nu pe încredere. Luați aminte la șirul de scuze pe care le-a spusprofetului Samuel pentru că a mers mai departe fără călăuzirea lui Dumnezeu: „Când am văzut că poporul se împrăştie de lângă mine, că nu vii la timpul hotărât şi că filistenii sunt strânşi la Micmaş, mi-am zis: ‘Filistenii se vor pogorî împotriva mea la Ghilgal, şi eu nu m-am rugat Domnului!’ Atunci am îndrăznit şi am adus arderea-de-tot.” (1 Samuel 13:11-12). Saul a luat lucrurile în propriile mâini, făcând ceea ce a el gândit că era singura lui opțiune. Și a sfârșit în necaz.

Această chestiune de așteptare este atât de importantă, încât găsim versete cu privire la ea pretutindeni în Cuvântul lui Dumnezeu. Isaia scrie: „Iată, acesta este Dumnezeul nostru; noi L-am așteptat pe El, și El ne va salva. Acesta este Domnul; noi L-am așteptat pe El; ne vom bucura și ne vom veseli în mântuirea Lui” (Isaia 25:9 KJV).

„Din vremuri străvechi nu s-a pomenit, nici o ureche n-a auzit și nici un ochi n-a văzut vreun alt Dumnezeu în afară de Tine, care să lucreze pentru cei ce-L așteaptă” (Isaia 64:4NTLR).

Preaiubiților, calea lui Dumnezeu nu este calea lumii. Și singura modalitate de a câștiga experiență în evlavie este să-L aștepți pe El în credință. Acest fel de experiență spirituală vine la cei care sunt în comuniune cu Domnul: „Căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea” (Romani 5:3-4).

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

599 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.