Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Problema inimilor noastre

„Păzeşte-ţi inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieţii!” (Proverbe 4:23).

S-ar putea să auzim învățături despre nevoia de a ne ruga, de a posti și de a studia Scripturile. Și putem să-I cerem lui Dumnezeu o foame mai profundă după El, o umblare mai apropiată cu El și o pasiune tot mai mare pentru Isus. Dar Proverbele ne spun că trebuie să luăm în seamă și probleme mai profunde decât acestea. Versetul de mai sus vorbește despre probleme de inimă, lucruri ascunse și secrete, care determină fluxul de viață care iese din noi.

Chiar dacă ne rugăm mai multe ore, postim des și citim Biblia mai sârguincios, noi încă mai putem fi pângăriți în mintea noastră și nu vom mai putea permite decât un mic flux de viață care să curgă în noi.

Isus ne spune în mod clar ce anume tulbură o persoană: „Ascultaţi şi înţelegeţi: Nu ce intră în gură spurcă pe om, ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om” (Matei 15:10-11). Care sunt aceste probleme ale inimii? Care sunt lucrurile care întinează omul nostru lăuntric și întreaga noastră ființă?

Biblia evidențiază trei aspecte: o gură întinată, urechi întinate și ochi întinați. Ca slujitori ai Domnului, nu putem permite nimic să împiedice curgerea vieții lui Hristos în noi. Trebuie ca El să domnească peste inimile și acțiunile noastre prin Cuvântul Său, pentru că dacă o parte a omului nostru lăuntric este pângărită, viața noastră și mărturia exterioară vor fi împiedicate.

  • O gură întinată - Iacov avertizează: „Limba este şi ea un foc, este o lume de nelegiuiri” (Iacov 3:6).
  • Urechi întinate – „Domnul Dumnezeu Mi-a deschis urechea şi nu M-am împotrivit, nici nu M-am tras înapoi” (Isaia 50:5). Duhul Sfânt a deschis urechea Fiului pentru a auzi Cuvântul Tatălui Său și El a fost grabnic la ascultare.
  • Ochi întinați – „Nu judecaţi după înfăţişare, ci judecaţi după dreptate” (Ioan 7:24).

Nicio persoană nu este prea sfântă încât să nu asculte avertismentele lui Isus și să facă o schimbare.

Cereți Duhului Sfânt să vă cerceteze inima și să vă curățească în fiecare aspect al vieții voastre.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.