Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Razboiul mai presus de toate razboaiele

”Şi în cer s-a făcut un război.” (Apocalipsa 12:7)

Auzim astăzi o mulțime de discuții despre războaie - războiul împotriva terorismului, războiul din Orientul Mijlociu, amenințările nucleare ale diferitelor națiuni. Niciodată în istorie nu a existat un astfel de timp de război pe tot pământul. Și din cauza comunicării instantanee pe care o avem acum, aproape imediat primim rapoarte ale bombardamentelor, ambuscadelor, ale instrumentelor morții.

Sunt convins că Isus a vorbit despre acestea: „Veți auzi de războaie și vești de războaie” (Matei 24:6). Și, așa cum a profețit Hristos, inimile oamenilor tremură de teamă: „Oamenii îşi vor da sufletul de groază în aşteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ, căci puterile cerurilor vor fi clătinate” (Luca 21:26). Războaiele pe care le vedem provoacă teroare pe tot pământul, însă aceste războaie sunt simple simptome ale unei bătălii mult mai mare. Vedeți, există un singur război și acest război – mai presus de toate războaiele - are loc în cer - un război între Dumnezeu și diavol.

Acest război a fost declarat de veacuri. Apocalipsa spune: „Mihail şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Şi balaurul cu îngerii lui s-au luptat şi ei” (12:7). În timp ce se afla în cer, Satana a adunat toți îngerii căzuți, pe care i-a înșelat să se ridice împotriva lui Dumnezeu deoarece voia să ucidă autoritatea lui Dumnezeu și să-I preia tronul.

Dar diavolul a pierdut prima bătălie și Dumnezeu l-a aruncat pe el și pe toți îngerii răzvrătiți din ceruri. Satana îi înșela deja pe acei îngeri, iar când Dumnezeu a creat omenirea, el s-a hotărât să-i înșele și pe aceștia.

Rebeliunea Satanei nu L-a luat pe Dumnezeu prin surprindere. Chiar înainte de întemeierea lumii, Dumnezeu a conceput un plan de război pentru a-l învinge pe diavol. Domnul a creat omul după chipul Său și l-a lăsat să aibă voință liberă - și apoi L-a trimis în lume pe Fiul Său, Isus, să răscumpere toată omenirea!

Isus așteaptă cu răbdare ultima recoltă, dar până la venirea Domnului putem trăi în victorie: „Noi suntem mai mult decât biruitori prin Acela care ne-a iubit” (Romani 8:37).

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.