Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Rasplata perseverentei

Orice discuție despre suferințe și încercări trebuie să înceapă cu situația celui mai disperat credincios al tuturor timpurilor - un slujitor neprihănit, credincios și temător de Dumnezeu, dedicat rugăciunii și închinării. Cu toate acestea, când durerea și necazurile i-au copleșit viața, același om a început să facă niște remarci nu tocmai bune despre Dumnezeu în punctul culminant al suferinței lui. „Şi chiar dacă m-ar asculta când Îl chem, tot n-aş putea crede că mi-a ascultat glasul – El, care mă izbeşte ca într-o furtună, care îmi înmulţeşte fără pricină rănile” (Iov 9:16-17).

Iov pierduse tot ce îi era mai drag: familia, sănătatea, posesiunile, chiar și speranța. Afirmația despre Dumnezeu în pasajul de deasupra este doar una dintre multe altele pe care acest biet om le-a făcut în timp ce durerile lui îngrozitoare se înmulțeau.

Națiunea noastră ajunge rapid într-o perioadă de necaz, o perioadă cum lumea nu a cunoscut niciodată. Chiar și acum mulți credincioși devotați se confruntă cu greutăți pentru care experiențele lor anterioare nu i-au pregătit. Creștinii văd cum căsniciile lor sunt testate; unii își pierd sănătatea; alții suferă dificultăți financiare; iar tinerii se pierd tot mai mult.

În zilele ce ne stau în față, nu ne putem permite ca speranța noastră să se odihnească într-un vis, crezând că creștinii vor fi imuni la suferință. Cu toate acestea, putem fi siguri că Tatăl nostru ceresc va fi credincios să ne păzească prin toate necazurile noastre și apoi să ne elibereze, la fel cum a făcut și cu Iov.

„Aţi auzit vorbindu-se despre răbdarea lui Iov şi aţi văzut ce sfârşit i-a dat Domnul şi cum Domnul este plin de milă şi de îndurare” (Iacov 5:11).

Iov a perseverat și Dumnezeu i-a restaurat tot ceea ce pierduse, ba încă i-a dat și mai mult. De asemenea, când veți trece prin perioade de încercări, veți ști în inimile voastre că Dumnezeu este în controlul vieții voastre. Atunci veți putea să mărturisiți despre bunătatea lui Dumnezeu, așa cum a făcut Iov când a spus cu încredere: „Da, mă va ucide: n-am nimic de nădăjduit; dar îmi voi apăra purtarea în faţa Lui” (Iov 13:15).

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.