Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Dedicat lui Isus

Domnul i-a spus lui Petru: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze” (Matei 16:24).

Evident, să faci parte din biserica lui Isus presupune mai mult decât să crezi în El. Mulți creștini astăzi „L-au acceptat pe Isus”, dar apoi au plecat și au uitat totul despre domnia Sa asupra vieții lor. Domnul nostru face clar faptul că apartenența la El presupune trăirea unei vieți de negare de sine și luarea unei cruci: „Cine nu-şi ia crucea lui şi nu vine după Mine nu este vrednic de Mine” (Matei 10:38).

Isus spune: „Dacă faceți parte din biserica Mea, atunci fiți pregătiți să fiți persecutați și ridiculizați dacă vă este foame și sete după Mine. Și fiți pregătiți să vă refuzați orice faimă, acceptare și căutarea plăcerilor lumii acesteia”. Adevărul este că Biserica lui Hristos nu a fost niciodată acceptată de lume și nu nici nu va fi vreodată. Oamenii se vor simți inconfortabil în prezența ta și vor dori să se despartă de tine. „Ferice de voi când oamenii vă vor urî, vă vor izgoni dintre ei, vă vor ocărî şi vor lepăda numele vostru ca ceva rău, din pricina Fiului omului!” (Luca 6:22).

Isus ne arată calea care duce la împlinirea adevărată: „Cine își pierde viața pentru Mine, o va câștiga” (Matei 16:25). Cu alte cuvinte, singurul mod în care vă veți găsi rostul în viață este să fiți predați lui Isus. Apoi veți găsi o adevărata bucurie, pace și satisfacție. Hristos ne spune: „Când veniți la Mine, trebuie să muriți față de sine, față de ambiția și ego-ul nelegiuit. Prin credință veți fi îngropați împreună cu Mine, dar vă voi învia la o viața nouă!”

„Duhul este acela care dă viaţă, carnea nu foloseşte la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh şi viaţă” (Ioan 6:63). Numai cuvintele lui Isus pot produce viață și trebuie să le consumăm ca și cum am mânca și bea - prin citirea zilnică a Cuvântului lui Dumnezeu și petrecerea timpului în prezența Lui.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.