Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Daruri de la Mantuitor

„Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; şi anume Duhul adevărului … dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi.” (Ioan 14:16-17)

Dumnezeu este Dătătorul unor daruri uimitoare și minunate. Dar cei mai mulți dintre noi nu știm cum să le primim. Acesta a fost și cazul meu când a venit pe lume primul meu copil, Alicia. Încă încercam să-mi dau seama cum să fiu un soț bun pentru frumoasa mea mireasă, Gloria, și brusc, m-am trezit confruntat cu sarcina de a fi tată al unei fetițe prețioase.

Cu doar cațiva ani în urmă, un psiholog desemnat de judecători îmi spusese că nu voi putea fi niciodată normal din cauza trecutului meu teribil. De asemenea, mi-a spus: „Tu ai o parte întunecată ... și nu știi cum să iubești sau să fi iubit”. Aceste cuvinte mă bântuiau.

Din momentul în care am adus-o pe Alicia acasă de la spital, Gloria putea să spună că ceva era greșit în atitudinea mea cu privire la copil. Mă aplecam deasupra patului fiicei noastre și îi mângâiam fața cu mâinile, dar nu o luam niciodată în brațe. Când Alicia avea vreo patru săptămâni, Gloria m-a întrebat de ce nu vroiam să iau în brațe copilul și i-am spus: „Nu știu cum să fac.” - ”Atunci, lasă-mă să îți arăt!” a spus ea.

Pe când o țineam în brațe pe fiica mea am simțit o duioșie și o iubire copleșitoare, intrând în inima mea, și pentru prima dată în viața mea am înțeles ce înseamnă să fii tată. Și, de asemenea, în acel moment am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă să primim un dar irevocabil, de neînlocuit, de la Mântuitorul.

Ca și credincios în Domnul Isus Hristos, vi s-a dat un dar incomparabil de către Dumnezeu - darul Duhului Sfânt. Dumnezeu a încredințat fiecăruia dintre urmașii Săi o măsură a puterii Sale, o mică parte din El Însuși. Este un dar pe care niciunul dintre noi nu-l merită și pe care nu-l putem răsplăti niciodată. Totuși, El ni-l dăruiește în mod liber și voit tuturor celor care se încred în El. Acest dar nu ar trebui luat cu ușurătate, ci El vrea să învățăm să îl primim pe deplin.

Nicky Cruz, cunoscut evanghelist internațional și autor prolific, s-a întors la Isus Hristos dintr-o viață de violență și crimă, după întâlnirea cu David Wilkerson în New York în 1958. Povestea convertirii sale dramatice a fost adusă mai întâi în cartea Crucea și pumnalul de David Wilkerson și apoi mai târziu în propria sa carte best-seller: Fugi băiete, fugi!

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.