Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Calea spre sfintenie

Isus Hristos, Mântuitorul nostru, este Singurul de o sfințenie desăvârșită. Pentru că numai Isus este sfânt și desăvârșit, Dumnezeu nu mai recunoaște pe nimeni în această calitate. De aceea, dacă ar fi să fim vreodată primiți de Tatăl ceresc, atunci trebuie să fim în Hristos, numai și numai prin harul lui Hristos și nu prin vreun merit de-al nostru.

„În trupul Lui, a înlăturat vrăjmășia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El însuși un singur om nou, făcând astfel pace, și  a împăcat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce, prin care a nimicit vrăjmășia” (Efeseni 2:15-16).

Datorită lucrării lui Hristos pe cruce, omul nu mai putea încerca să fie sfânt prin ținerea legii lui Dumnezeu. Nu putea deveni sfânt prin fapte bune, lucrări de neprihănire sau prin efort uman. În schimb, Tatăl va accepta numai un singur om ca sfânt: omul cel nou, înviat.

Când acest Om nou a prezentat Tatălui Său pe toți cei care cred în El, Tatăl a răspuns: „Îi primesc pe toți în calitate de sfinți, pentru că sunt în Fiul Meu cel sfânt” (vezi Efeseni 1:6).

Noi facem parte din Trupul acestui Om sfânt și neprihănit: „Voi sunteți trupul lui Hristos și fiecare, în parte, mădularele lui” (1 Corinteni 12:27). Suntem făcuți os din osul lui Hristos și carne din carnea Lui, suntem adoptați în familia Lui: „noi, care suntem mulţi, alcătuim un singur Trup în Hristos, dar fiecare în parte suntem mădulare unii altora” (Romani 12:5).

Pentru că suntem în Hristos, noi suntem făcuți sfinți: „şi dacă rădăcina este sfântă, şi ramurile sunt sfinte” (Romani 11:16). „Eu sunt Vița, voi sunteți mlădițele” (Ioan 15:5).

Calea spre sfințenie nu este prin abilitățile omenești, ci prin credință în Domnul nostru Isus Hristos. Ce răspuns minunat dat strigătului neliniștit al mulțimilor de oameni care însetează să fie sfinți! Suntem sfinți când ne odihnim în sfințenia lui Hristos! Sfințenia noastră este sfințenia Lui ― care curge spre noi, ramurile, pornind de la rădăcină.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.