Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Fara dragostea lui Isus

Oamenii religioși au tendința de a se concentra asupra întunericului în locul luminii. Aud atât de mulți creștini deversând cuvinte pline de amărăciune: „Cultura e de vină” sau „Guvernul e vinovat” sau „Acel grup de interes special este o influență negativă”. Dacă umbli așa cum a umblat Isus, nu vei blestema întunericul din pricină că ești concentrat pe lumina pe care tu o aduci. Permiteți-mi să ilustrez.

Închipuiți-vă că stați pe bancă în biserică în timpul serviciului, când deodată are loc o pană de curent și întreaga încăpere este cufundată în întuneric. Dacă lucrătorul cu întreținerea aprinde o lumină mică, aceasta este văzută imediat de toată adunarea, nu contează unde este amplasată. Prieteni, aceasta este imaginea care vă reprezintă într-o lume aflată în beznă. Indiferent de cât de întins este spațiu întunecos, lumina voastră poate fi văzută de cei aflați în vecinătate. Nu poate fi ascunsă, așadar dați-i voie să lumineze! Apoi nu va fi necesar să fii prins în conversații chinuitoare despre cultura noastră. Acest fel de umblare nu numai că vă scoate din stilul de viață plin de religiozitate, ci vă poartă în dragostea lui Isus. Acest lucru niciodată nu se întâmplă în urma performanțelor religioase. Apostolul Ioan ne amintește: „Noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi” (1 Ioan 4:19).

Dacă încercăm să realizăm lucrarea lui Dumnezeu în propria noastră putere, fără dragostea Lui, nu va fi niciun fel de putere în spatele acesteia. Pavel scoate acest lucru în evidență: „Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor” (1 Corinteni 13:1).

În schimb, dragostea lui Hristos ne pune înainte un amvon pretutindeni, având eterna putere a cerului în spatele ei: „Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit. Căci cunoaştem în parte şi prorocim în parte, dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte” se va sfârşi” (1 Corinteni 13:8-10). 

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.