Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Ava Tata

Isaia capitolul 6 conține gloriosul pasaj bine cunoscut despre Isus: „Am văzut pe Domnul șezând pe un scaun de domnie foarte înalt și poalele mantiei Lui umpleau Templul” (Isaia 6:1). În copilărie, imaginea din mintea mea despre Domnul era că El se afla într-un loc distant, separat de mine, o entitate la care trebuia să mă adresez cu forma veche a cuvântului „Tu”, foarte ceremonios, așa cum este folosit în versiunea Bibliei Regele Iacob.

Totuși, ce va avea de spus Dumnezeul nostru sfânt și înălțat despre noi, umili oameni păcătoși care Îl urmăm pe El? Isaia ne spune: „Căci aşa vorbeşte Cel Preaînalt, a cărui locuinţă este veşnică şi al cărui Nume este sfânt: ‚Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie, dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi să îmbărbătez inimile zdrobite’” (Isaia 57:15). Da, Tatăl nostru este sfânt, maiestos și glorios ― totuși Se umilește pe Sine pentru a locui în inimile noastre umile, pătate de păcat.

Consider că fiecare copil, în mod instinctiv, cunoaște diferența dintre a urî religia și a-L iubi pe Isus. Într-o zi când fiica mea era mică, se ivise pe neașteptate între paginile ziarului pe care îl citeam. Eram obosit și am trimis-o de acolo, dorind numai câteva minute să mă relaxez înainte de a începe lucrul la o predică pentru următoarea duminică. Dar ea tot apărea în fața mea, zicând: „Tati, vreau să îți zic ceva.” Eu mereu o trimiteam de lângă mine, gândindu-mă la ceas, că îmi trece timpul de relaxare. Acest du-te-vino s-a oprit când am zis în cele din urmă: „Draga mea, ce vrei să îmi spui?” Ea a răspuns: „Te iubesc”.

Ea a știut diferența dintre religie ― perfecționismul meu ca predicator ― și a-L iubi pe Isus, ceea ce ea îmi demonstra. Cuvântul lui Dumnezeu ne spune clar că Domnul vrea ca noi să mergem la El așa cum fiica mea a venit la mine ― chemându-l pe „Tăticul” nostru, Ava, care este aproape, nu este distant sau dincolo de atingerea noastră. 

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.