Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Ar fi cazul sa Ii multumim lui Dumnezeu

Iona era un profet care înțelesese pe deplin bunătatea Domnului. Dar el era un om care nu putea să se bucure de ea și nu putea să și-o însușească. În schimb, Iona a luat îndurarea lui Dumnezeu ca pe o povară pentru el.

Acum, Dumnezeu îi poruncise lui Iona să se ducă în nelegiuita cetate Ninive și să prorocească grăbita nimicire. Vedeți voi, ninivenii erau dușmanii Israelului. Dar Iona a fugit iute când a auzit instrucțiunile lui Dumnezeu. Ce a determinat reacția lui extremă? A fost din cauză că el a știut despre îndurarea Domnului. Iona a explicat Domnului: „Căci ştiam că eşti un Dumnezeu milos şi plin de îndurare, îndelung răbdător şi bogat în bunătate şi că Te căieşti de rău!” (Iona 4:2).

Cu alte cuvinte: „Doamne, Tu mi-ai poruncit să spun cetății Ninive că mai au doar patruzeci de zile până la o distrugere totală. Dar nu pot face acest lucru pentru că Te știu eu pe Tine. Tu ești atins cu ușurință. Lacrimile și pocăința înmoaie inima Ta și știu ce se va întâmpla. Când vei vedea pe niniveni plângând, o să Te răzgândești. În loc să trimiți judecata vei mișca inimile lor spre Tine ― iau eu voi sfârși prin a arăta ca un măscărici!”

În cele din urmă, Iona într-adevăr a mers la Ninive, dar numai prin burta unui uriaș pește, care l-a vărsat pe pământ uscat. Iona a proclamat judecata lui Dumnezeu asupra cetății Ninive și, cum era de așteptat, poporul s-a pocăit. Ninivenii împietriți de păcat au plâns, au postit, s-au acoperit cu sac, chiar și-au acoperit animalele cu sac de jale. A fost una din cele mai larg răspândite treziri care au fost vreodată înregistrate în Biblie.

Totuși în mijlocul acestor evenimente, Iona a fost mânios. El chiar s-a îmbufnat din cauză că Dumnezeu a cruțat Ninive în loc să se bucure că ei au fost făcuți neprihăniți. Pe scurt, Iona nu se bucura de îndurarea lui Dumnezeu.

Preaiubiților, în calitate de popor al lui Dumnezeu, să nu îndrăznim să facem aceeași greșeală. Ar fi cazul să mulțumim lui Dumnezeu pentru bunătatea lui plină de har față de noi, Biserica Sa, și față de națiunea noastră.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.