Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Inima pastorului

Cea mai mare parte a vieții mele am avut un concept destul de distorsionat despre păstori. Când auzeam povestirile biblice despre păstorul David, îmi imaginam că el stătea pe o stâncă, cântând la harfă şi privind la oile sale în timp ce pășteau liniștite în jurul lui. Dar am obținut o imagine complet diferită a păstorilor când i-am observat prima oară în România cu câțiva ani în urmă. Aceștia  muncesc în mod constant căutau locuri cu iarbă proaspătă pentru a hrăni și adăpa turma. Se trezeau dimineața devreme, conducând oile şi ţinând cont de nevoile lor și se întorceau după o zi plină de colindat încolo şi încoace, de obicei lucrând cel puțin paisprezece ore.

David este un exemplu perfect al unui  păstor războinic - cel care poate lupta, paşte turma și cânta în același timp. Inima unui păstor nu este egoistă, ci el este dispus să renunțe la propria viață pentru oile sale. De asemenea, inima unui păstor este protectoare și dispusă la sacrificiu.

Adesea, inamicul amenință oile, iar păstorul trebuie să fie mereu în alertă. David i-a spus regelui Saul când dorea să lupte cu uriașul Goliat: „Robul tău păştea oile tatălui său. Şi când un leu sau un urs venea să-i ia o oaie din turmă, alergam după el, îl loveam şi-i smulgeam oaia din gură. Dacă se ridica împotriva mea, îl apucam de falcă, îl loveam şi-l omoram” (1 Samuel 17:34-35).

Acesta nu este cu siguranță un păstor care dormea liniştit sub soarele de după-amiază, cântând la harpă și luând lucrurile cu uşurătate. Nu, ci el era atent și gata oricând de luptă. David a fost un războinic uimitor. El mergea din victorie în victorie, cu o nouă cântare în inimă.

Dumnezeu nu ne face doar războinici, ci și închinători. El ne face să cântăm indiferent de ceea ce dușmanul aruncă asupra noastră. David cânta o cântare atunci când leii au venit la el și când urșii l-au amenințat, pentru că el știa să se încurajeze în Domnul. El a cântat: „Domnul este păstorul meu, nu voi duce lipsă de nimic... El mă duce la ape de odihnă” (Psalmul 23:1-3).

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.