Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Impotriveste-te starii de lene

Pe măsură ce America se scufundă tot mai adânc în nelegiuire, tot mai mulți oameni din poporul lui Dumnezeu vor să meargă pe propriile lor căi. Astfel de oameni nu vor să fie îmbrăcați de Hristos în haine de neprihănire; ei doresc doar să trăiască singuri, fără obligații sau angajamente. Prin atitudinile lor, ei spun Domnului: „Lasă-mă să mă bucur de asocierea mea cu Tine, astfel încât ceilalţi să mă vadă la fel de bun”.

Bisericile din America și din întreaga lume sunt pline de milioane de oameni care se numesc creștini dar care nu au nicio intimitate cu Isus. Ei nu petrec timp în rugăciune și nu citesc Biblia pentru a vedea ce dorește Domnul de la ei.

Cumva, acești oameni s-au atașat de Numele lui Hristos pe cont propriu. Domnul nostru nu se va încurca însă cu un astfel de aranjament. Hristos avertizează în mod clar în Marcu: „Vegheaţi, dar, pentru că nu ştiţi când va veni stăpânul casei: sau seara, sau la miezul nopţii, sau la cântarea cocoşilor, sau dimineaţa. Temeţi-vă ca nu cumva, venind fără veste, să vă găsească dormind. Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi!” (Marcu 13:35-37).

Citim pilda celor zece fecioare, cinci înțelepte și cinci neînţelepte (vezi Matei 25:1-13): „Fiindcă mirele zăbovea, au aţipit toate şi au adormit” (Matei 25:5). Toate fecioarele, atât cele neînţelepte, cât și înțelepte, au adormit. Cum ar putea aceste fecioare înțelepte să adoarmă? Cum ar putea un slujitor evlavios, care atât de mult s-a pregătit pentru întoarcerea lui Isus, să adoarmă în timp ce Domnul vine?

Să ne uităm la avertismentul lui Pavel: „Şi aceasta cu atât mai mult, cu cât ştiţi în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziţi în sfârşit din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut” (Romani 13:11). Pavel, de asemenea, avertizează: „Deşteaptă-te tu care dormi, scoală-te din morţi, şi Hristos te va lumina. Luaţi seama deci să umblaţi cu băgare de seamă, nu ca nişte neînţelepţi, ci ca nişte înţelepţi. Răscumpăraţi vremea, căci zilele sunt rele”  (Efeseni 5:14-16).

Dacă simți că ai devenit leneș în căutarea ta după Isus, determină-te să-L cauți cu toată inima, mintea, sufletul și tăria. Începe să te rogi pe parcursul zilei și să faci din Hristos centrul vieții tale.

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.