Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Scapand de stransoarea singuratatii

Poate un creștin să fie cu adevărat singur? Cunoscutul Evanghelist Billy Graham a spus odată că, în urma multor ani de contact cu oameni din întreaga lume, în opinia sa, singurătatea este cea mai mare problemă cu care se confruntă omenirea. Teoretic, niciodată nu ar trebui să fim singuri, deoarece Isus Hristos, cel mai mare Prieten pe care-L putem avea, a spus: „Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi” (Evrei 13:5). El trăiește în noi și noi dispunem de resurse despre care necredincioşii n-au nicio idee.

În al doilea rând, avem o identitate de familie, deoarece am fost „născuți din nou” în familia lui Dumnezeu și acolo sunt copiii Lui, toţi frați și surori în Hristos. Cu toate acestea, creștinii se luptă cu singurătatea. În încercarea mea de a scăpa de singurătate, am dobândit câteva reguli de bază importante la care lucrez continuu:

  1. În loc să căutați oameni în care să puteți avea încredere, concentrați-vă în întregime pe Dumnezeu, Singurul care este demn de toată încrederea. În acest fel, vă opriți din a avea aşteptări mai mari de la oameni decât vă pot oferi.
  2. Faceţi-vă timp zilnic pentru a fi singuri cu Dumnezeu, indiferent de presiuni sau orare. Rugaţi-vă pentru orice problemă, fie că este mare sau mică. Biblia spune: „Nu vă îngrijorați de nimic; ci, în orice lucru, aduceți cererile voastre la cunoștința lui Dumnezeu, prin rugăciuni și cereri, cu mulțumiri. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus” (Filipeni 4:6-7).
  3. Învăţaţi să spuneţi nu. Dacă aveţi tendinţa de a fi o persoană dependentă de muncă (ceea ce înseamnă că singura voastră plăcere în viaţă este munca), recunoaşteţi lucrul acesta şi începeţi schimbarea. Eliberaţi-vă viaţa de activităţile neesenţiale, care vă fură timpul cu Dumnezeu, timpul cu familia, implicarea în biserică şi recreerea necesară.
  4. În loc să vă confruntaţi constant numai cu problemele proprii, îndreptaţi-vă către altcineva, cu scopul unei prietenii simple. Puteţi primi ceva mult mai mult decât ceea ce oferiţi.

Chiar dacă aţi rămâne singuri, Isus este Sursa a tot ceea ce aveţi nevoie.

Nicky Cruz, cunoscut evanghelist internaţional şi autor prolific, s-a întors la Isus Hristos dintr-o viaţă de violenţă şi crimă, după întâlnirea cu David Wilkerson în New York în 1958. Povestea convertirii sale dramatice a fost relatată mai întâi în cartea „Crucea şi pumnalul” de David Wilkerson şi mai târziu în propria sa carte best-seller „Fugi băiete, fugi!”

© 2018 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.
x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.