Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devoțional - Prima lucrare a Duhului Sfant

Prorocul Isaia profețește ce se întâmplă când Duhul Sfânt coboară peste un popor. „Până când se va turna Duhul de sus peste noi; atunci pustiul se va preface în pământ, şi pometul va fi privit ca o pădure” (Isaia 32:15). El spune: „Când vine Duhul Sfânt, ceea ce a fost odată o pustietate devine o recoltă bogată. O bucată de pământ uscată se umple brusc cu roade și acest pământ roditor se va transforma într-o pădure; veți putea să culegeţi roadele an după an și să continuaţi să fiţi roditori.”

Când vine Duhul Sfânt, prima Sa lucrare este de a-și curăța biserica. Asta s-a întâmplat la Cincizecime. Când Petru a început să predice sub ungerea Duhului, poporul s-a simţit puternic condamnat și a strigat: „Ce trebuie să facem?” (Faptele Apostolilor 2:37). Răspunsul lui Petru a fost: „Pocăiți-vă și fiecare dintre voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos spre iertarea păcatelor” (Faptele Apostolilor 2:38). Mii de oameni au venit la Hristos în acea zi, pentru că ei și-au recunoscut păcatul și au vrut eliberare.

Când Duhul Sfânt începe să trateze lucrurile în biserica lui Isus Hristos, El se ocupă cu iubire de fiecare individ, condamnându-l de fiecare idol și de fiecare lucru din interiorul său care se înalță împotriva cunoașterii lui Dumnezeu.

Isaia continuă: „Atunci nepărtinirea va locui în pustiu, şi neprihănirea îşi va avea locuinţa în pomet” (Isaia 32:16). Isaia nu vorbește despre o singură revărsare a Duhului, lucru despre care oamenii ar putea crede că ar fi o „trezire”. Nu, ci el descrie ceva care aduce schimbări de durată.

„Lucrarea neprihănirii va fi pacea; roada neprihănirii: odihna şi liniştea pe vecie. Poporul meu va locui în locuinţa păcii, în case fără grijă şi în adăposturi liniştite” (32:17-18). Duhul Sfânt este administratorul păcii lui Hristos - El răspândeşte pacea - și nu poate exista pace fără neprihănire.

Vă încurajez astăzi să vă rugați pentru mai mult din Duhul Sfânt în viața voastră. Rugați-vă ca El să vă mişte sufletul și să vă atragă în locul ascuns al rugăciunii. El vă va oferi odihnă liniștită și asigurarea că vă va fi alături prin orice veţi trece.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.