Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

galerie home devotional

Devotional - Invatati-va urechile sa auda vocea lui Hristos

Dumnezeu încă mai vorbește şi astăzi poporului Său și vorbește la fel de clar ca în Vechiul Testament, apostolilor sau bisericii timpurii. Totuși, trebuie să realizăm un lucru: Dumnezeu alege să vorbească numai celor care au urechi să audă.

Marcu ne spune că Hristos: „a început să-i înveţe multe lucruri în pilde” (Marcu 4:2). În acest pasaj, Isus spune pilda omului care seamănă semințe într-un câmp. Cu toate acestea, când a terminat povestea, mulțimile erau nedumerite și se întrebau: „Cine este acest secerător pe care îl descrie? Și ce reprezintă semințele?”

Isus nu le-a explicat; în schimb, Scriptura spune: „El le-a spus: „Cine are urechi de auzit, să audă.” (4:9) Doar ucenicii și alţi câțiva oameni au căutat răspunsuri, așa că au venit la Isus după aceea, întrebând care este înțelesul pildei: „Când a fost singur, cei ce erau în jurul Lui împreună cu cei doisprezece L-au întrebat despre pilde.”  (4:10). Apoi, Hristos Şi-a făcut timp să răspundă tuturor preocupărilor lor.” (vezi 4:14-20)

Să ne uităm la ceea ce se întâmpla aici. Isus spusese mulțimii adevărul revelației, un cuvânt rostit direct din gura lui Dumnezeu, dar totuși acest cuvânt i-a lăsat nedumeriţi. S-ar putea să te întrebi de ce Isus nu a explicat mai clar pilda de la început, dar cred că El spunea: „Dacă vrei să înțelegi Cuvântul Meu, trebuie să Mă cauţi pentru un răspuns. Vino la Mine cu o foame pentru adevăr, care te va elibera și îți voi da toată revelația de care ai nevoie”.

Îmi pot imagina că atunci când majoritatea mulțimii din acea zi s-a dus acasă, vecinii lor s-au îngrămădit, dornici să audă ceea ce le spusese Isus. „Spune-ne tot ce v-a învățat”, cred că cereau ei. Și în timp ce aceştia ar fi putut recita pildele, cuvintele lor erau moarte, fără viață, fără putere care să schimbe viața. Cei care însă au rămas în urmă, care au rămas în prezența Lui, aceia au primit revelaţia lui Hristos, care schimbă viaţa.

Sunteți dispuşi să-L așteptați pe Hristos pentru a primi revelaţiile Sale? Renunțaţi la confortul vostru şi faceţi tot ce este necesar pentru a vă antrena urechea să-I audă vocea.

© 2019 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

 

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.