Realitati si perspective 38 - Noua politică SUA - implicații la nivel mondial

Scris în . Publicat în Lume - actualități comentate.

Schimbarea de stafeta a functiei de presedinte din SUA. Ce implicatii are acest lucru la nivel mondial? Din perspectiva spirituala (a vremurilor de pe urma), ce inseamna aceasta schimbare majora in politica mondiala, a carei catalizator este America? Ce ar putea insemna pentru Europa politica lui Trump si cum ne-ar putea afecta pe noi, ca tara si ca si continent? Aspecte legate de schimbari in America, pe care Trump le face.

Modul 1: Schimbarea de stafeta a functiei de presedinte din SUA

A fost o tranzitie foarte furtunoasa, de la o epoca la alta. De la epoca intereselor globalizate vs interesele nationale. Analistii politici vorbesc ca am intrat in „era (epoca) Trump”. Suntem martori a unei rasturnari de situatii extraordinare. Primele zile cu Trump ca si presedinte au demonstrat ca America are un conducator ce se tine de cuvant. O serie de decizii ale acestuia au socat inca din prima zi. Printre aceste decizii controversate este si aceea de a limita accesul migrantilor din sapte tari islamice, care sunt cunoscute prin actiuni teroriste.

Aceasta este schimbarea majora: intr-o epoca dominata de interese globaliste, in care s-a incercat cu orice pret in numele corectitudinii politice calcarea in picioare a intereselor nationale, asistam acum la o revenire a intereselor statelor nationale.

Modul 2: Din perspectiva spirituala (a vremurilor de pe urma), ce inseamna aceasta schimbare majora in politica mondiala, a carei catalizator este America? Ce ar putea insemna pentru Europa politica lui Trump si cum ne-ar putea afecta pe noi, ca tara si ca si continent?

Romania ocupa un loc important pe agenda prioritatilor administratiei Trump. Dar, politicile acestuia fata de Unuinea Europeana ne afecteaza si pe noi, ca tara. Sunt cateva lucruri care s-au conturat, cum ar fi atitudinea critica a lui Trump fata de doamna Merkel de a permite accesul nelimitat al refugiatilor. Trump vrea de asmenea NATO complet restructurat. In viziunea lui, in momentul de fata NATO este o organizatie caduca ce apartine trecutului, in mod special cu implicarea financiara a statelor membre. Un alt aspect este atitudinea prietenoasa fata de Putin si de Rusia, care este un motiv de ingrijorare. Nu in ultimul rand, atitudinea foarte deschisa fata de Marea Britanie.

Toate aceste lucruri arata ca relatiile Statelor Unite cu Europa vor fi resetate.Victoria lui Trump poate alimenta miscari similare nationaliste in Europa. Schimbarile acestea sunt o lovitura la adresa agendei globaliste care cauta sa il aduca pe anticrist. Ele nu vor impiedica planul lui Dumnezeu, care este aratat in mod direct in Scriptura, dar la momentul acesta se pare ca este o piedica in calea globalizarii. Aceasta poate fi o sansa pentru Biserica, Europa, Romania si pentru omenie.

Modul 3: Aspecte legate de schimbari in America, pe care Trump le face.

Politica interna a administratiei Trump merita apreciata, in mod special aceasta politica pro-life, ce a avut manifestatii prin proteste foarte mari. Multi l-au votat pe Trump pentru ca, in postura pe care el o are va putea nominaliza judecatori conservatori.

Puterea in America este impartita in trei: Executiv-Presedintele, Legislativ- Congresul, Judecatoresc-Curtea Suprema. Prerogativul e la presedinte, care numeste Curtea Suprema.

In timpul administratiei Obama, drepturile religioase au fost calcate in picioare in favoarea minoritatilor sexuale. Acest lucru se schimba radical cu Trump ca si presedinte.

Hollywood este perceput in SUA ca fiind o avangarda a „stangii”. Hollywood-ul nu este America, dar ei dau tonul. Pentru ca sunt perceputi ca fiind trend-setters, ei au vizibilitate si nu e surprinzator ca sunt atat de vocali anti-Trump.

Israel si Orientul Mijlociu

Lucrurile merg de la cea mai ostila administratie fata de Israel (Obama) la una din cele mai prietenoase (Trump), cel putin la nivel declarativ. Sub administratia Obama, s-a semnat pactul cu Iranul, care este dusmanul de moarte al Israelului. Acum, in politica Trump, mutarea capitalei Israelului de la Tel-Aviv la Ierusalim, este recunoasterea clara ca Israel este capitala eterna indivizibila a statului evreu.

Realitati si perspective 38 - Noua politica SUA - implicatii la nivel mondial - Invitat: pastorul Marius Birgean - 11 februarie 2016, pe canalul Alfa Omega TV. Urmariti emisiunile REALITATI SI PERSPECTIVE, o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV.

http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

1477 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.