#RSP - Valorile pro-viata in Europa si in Romania - comentariu Marius Birgean

Scris în . Publicat în Lume - actualități comentate.

In Franta vrea sa se propuna o lege ce presupune interzicerea completa a site-urilor care sunt pro-life sau cele care condamna avortul. Cum vedeti aceasta decizie intr-o tara ca Franta?

Suntem stupefiati de o asemenea lege. Ar fi incurajator daca am putea sa catalogam o asemenea lege un accident de pe urma careia sa speram ca legislativa franceza isi va reveni si o va revoca, dar din pacate, teama este ca o asemenea lege creeaza un trend precedent periculos. Nu cred ca ar trebui sa ne surprinda prea mult, dat fiind ethos-ul extrem de secular al Frantei. De la Revolutia Franceza din 1789, Franta s-a aflat in avangarda natiunii europene, care a renuntat in mod voit la valorile civilizatiei crestine, punand in schimb secularismul si valorile iluministe pe primul loc. Intr-o vreme ca aceasta, Franta are o mare problema. In timp ce populatia musulmana creste intr-un ritm amenintator si populatia nativa franceza scade, nu e deloc bine sa iei asemenea masuri si sa interzici site-urile care promoveaza ideea vietii, in timp ce site-uri pornografice si site-uri ce proslavesc moartea si promoveaza ideologii ucigase sunt lasate sa functioneze.

In Romania, manifestarile pro-viata sunt tot mai articulate. Credeti ca s-ar putea sa vina limitari si peste noi in curand?

Teama este ca presiunile care pot veni la nivel legislativ din partea Uniunii Europene asupra politicienilor nostri, pot sa aduca si la noi asemenea situatii, chiar daca curentul majoritatii este in favoarea vietii. Exista totusi un curent secularist care se dezvolta foarte puternic in tara noastra. Exista un curent de contestare a Bisericii majoritare, (Biserica Ortodoxa Romana) in tara noastra. Pe fondul dezamagirii oamenilor fata de oferta bisericilor traditionale si nu numai, este posibil ca in anii urmatori sa asistam si noi la o limitare in ce priveste manifestarile pro-viata.

Cum comentati posibile decizii ale conducatorilor parlamentari din Romania, vis-a-vis de valorile vietii?

Sperante din partea politicienilor nu avem. Ei ne-au dezamagit si continua sa ne dezamageasca. Nu putem decat sa fim indignati de faptul ca pe de o parte in campania electorala s-au folosit de acest spirit al celor trei milioane de semnatari ai Petitiei pentru Referendum in scopuri electorale. Acum cand sunt presiuni din partea congresmanilor americani sau din partea Uniunii Europene, o dau la intors. Este ingrijorator acest lucru.

Realitati si perspective 44 - Actualitatea politica internationala - aprilie 2017 - invitat Marius Birgean - la Alfa Omega TV. Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE” pentru a obtine o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si Perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective

#RSP‬ ‪#RealitatiSiPerspective‬

1071 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.