Un răspuns rezonabil la problema coronavirusului

Un răspuns rezonabil la problema coronavirusului

Care ar trebui să fie răspunsul unui creștin? Există nenumărate informații false privind COVID-19. Rețelele sociale abundă în mesaje de panică și sugestii bizare de evitare a virusului. Din oră în oră, agențiile de știri transmit rapoarte despre închideri, carantine, crize. Unele dintre sugestii pot fi de folos, dar când sortezi informațiile pe care le împărtășesc, amintește-ți că mass media se ocupă cu vânzarea de știri și povești, toate luptându-se pentru a obține cea mai mare audiență. Caveat emptor („Lasă cumpărătorul să se ferească”.)

Un răspuns creștin la problema coronavirusului

Cum ar trebui să reacționezi tu la această pandemie, creștin fiind? În primul rând, sugestia mea e să te bazezi pe o sursă credibilă dacă vrei să afli unde se află virusul, cum să te protejezi, și, dacă ar fi să te infectezi, cum să reacționezi. Organizația Mondială a Sănătății sau Grupul de Comunicare Strategică sunt o alegere mai bună decât Facebook.

În secolul al XIV-lea, cu mult înainte de apariția medicinei moderne, Europa era decimată de Moartea Neagră. De fapt, se estimează că ciuma a omorât aproximativ 25 de milioane de oameni în Europa – aproximativ o treime din populația continentului! E limpede pentru toți că a fost o situație foarte serioasă. Martin Luther a fost unul dintre marii teologi din acea vreme, și a fost întrebat ce ar trebui să facă un creștin în fața crizei cu care se confruntau. Iată ce a răspuns:

„Îl rog pe Dumnezeu să ne protejeze în mila Lui. Apoi voi face dezinfecție, voi ajuta la purificarea aerului, voi administra tratamente și eu însumi mă voi trata. Voi evita persoanele și locurile unde prezența mea nu e necesară pentru a nu mă contamina, deoarece astfel aș mări epidemia, cauzând moartea altora prin neglijența mea. Dacă Dumnezeu va dori să mă ia, mă va găsi, cu siguranță, și vreau să fi făcut ce se aștepta din partea mea, având grijă să nu provoc nici moartea mea, nici pe a altora. Dacă aproapele meu are nevoie de mine, nu voi evita locul, nici persoana la care sunt chemat, ci mă voi duce acolo. O asemenea credință e biblică deoarece nu e nici imprudentă, nici nepăsătoare, și nu-l provoacă pe Dumnezeu”.

Mi se pare un sfat rezonabil. Prin urmare, un răspuns creștin la problema coronavirusului se rezumă la următoarele:

  1. Roagă-te
  2. Ia măsuri rezonabile de precauție
  3. Nu-ți asuma riscuri nenecesare
  4. Ai grijă de cei din jurul tău
  5. Încredințează-ți viața în mâna Domnului și lasă restul în seama Lui.

În Filipeni 4:6-7 (BVA) scrie: „Nu vă îngrijorați pentru niciun lucru; ci prezentați lui Dumnezeu în rugăciune cererile voastre cu privire la orice doriți (ca El să facă), împreună cu mulțumiri. Iar pacea lui Dumnezeu care depășește orice limită a cunoașterii (umane), vă va proteja inimile și gândurile în Cristos Isus.”

Preluat și tradus cu permisiune de la John Ankerberg Show 

Ți-am pregătit și alte resurse: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/intimitate-cu-dumnezeu

 

 

2052 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.