Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Conceptul de Moș Crăciun și Moș Nicolae - elemente păgâne de sărbători

Cine e Moș Crăciun?
E un element păgân al sărbătorii Nașterii Domnului. Moș Crăciun e amalgam din mai multe tradiții, dar în majoritatea culturilor din lume există așa-numitele „duhuri ale casei”, care supraveghează căminul și hornul, au grijă ca focul să nu se stingă, ca mâncarea să fie bine preparată, la fel și de cădura din casă. Într-o anumită perioadă a anului, îndeosebi iarna, duhul casei, îmbrăcat în roșu, cobora prin horn ca să-i răsplătească pe cei care i-au făcut pe plac în decursul anului și să lase un blestem sau o altă formă de pedeapsă asupra oamenilor care nu l-au mulțumit.
Conceptul de Moș Crăciun are o istorie lungă și controversată. Un număr mare de diverse culturi a contribuit la personajul complex de azi.

Conceptul de Moș Crăciun și Moș Nicolae - elemente păgâne de sărbători: material difuzat și in emisiunea Calea, Adevărul și Viața - Elemente păgâne de sărbători din 19 noiembrie 2015, difuzată în direct pe canalul Alfa Omega TV.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.