Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Miracolul de la Dunkerque-Dunkirk din 1940

Aici un material complet despre miracolul de la Dunkirk.

Germanii si-au continuat inaintarea spre Dunkerque. Pe dealuri, trupele erau evacuate, iar lupta grea a continuat. Armata franceza a ramas pe linia frontului, aparandu-si tara si permitandu-i Corpului Expeditionar Britanic sa evacueze trupele.

Armata belgiana din nord s-a predat in data de 28 mai, creandu-se brusc o spartura in linia de aparare britanica. Soldatii din ambele tabere erau extenuati, in timp ce linia de bataie se apropia de Dunkerque.

Disciplina, sau, mai degraba, lipsa acesteia, a devenit clara in aceasta situatie. Cei din linia de bataie si-au dat seama ca, facandu-si datoria si luptand pana la ultimul soldat si ultimul glont, i-ar fi salvat pe ceilalti. Asadar, cei din linia de bataie s-au sacrificat, fiind hotarati sa opreasca dusmanul pentru ca ceilalti, care fusesera alesi, sa poata scapa.

In noaptea datei de 2 iunie, ariergarda britanica a plecat spre Anglia. Evacuarea trupelor franceze a continuat pana la sfarsitul operatiunii Dynamo, in data de 4 iunie, cand cei din ariergarda franceza care ramasesera in urma s-au predat.

Consecintele infrangerii erau cat se poate de reale. Au murit barbati, s-au pierdut resurse, iar unele tari au cazut. Numai armata britanica a pierdut peste 65 000 de barbati, fie ca au murit, au fost raniti, au fost luati prizonieri, sau au fost dati disparuti. Unii dintre cei raniti nu au putut fi evacuati, iar cei care fusesera prinsi au fost tinuti timp de cinci ani ca prizonieri de razboi.

Asemenea multora in 1940, oamenilor le era greu sa vada binele in timpul acelei perioade intunecate, cand infrangerea parea sa fie definitiva, iar dusmanul era aproape. Insa, chiar si in timpul retragerii din Dunkerque, Dumnezeu a ajutat nu numai la salvarea Corpului Expeditionar Britanic, ci s-a implicat si in rezultatul intregului razboi, care abia incepuse. In ciuda tristetii provocate de pierderea atator vieti, in Anglia, toti s-au bucurat pentru cei care fusesera salvati cu voia lui Dumnezeu, iar astfel, ceea ce Hitler considerase a fi o mare batalie de anihilare, a devenit, in schimb, ceea ce ne amintim acum a fi o mare operatiune de salvare.

Acesta este un alt principiu intalnit in acest episod. In realitate, la Dunkerque a inceput sfarsitul celui de-Al Treilea Reich. Chiar daca armata britanica a fost infranta, fiind un triumf rasunator al puterii militare germane, de fapt, acesta era momentul mortii pentru Germania.

As spune ca una dintre cele mai importante lectii pentru crestini e faptul ca ti se cere sa-ti indeplinesti indatorirea acolo unde te-a trimis Dumnezeu si in momentul stabilit de El. Rezultatul face parte din imaginea de ansamblu la care lucreaza Dumnezeu.

Pe langa faptul ca Aliatii au participat la al Doilea Razboi Mondial, Bisericii i s-a garantat victoria in cele din urma, caci Hristos a invins deja dusmanul. Crestinii trebuie sa fie credinciosi, plini de speranta si increzatori, deoarece istoria e in mainile lui Dumnezeu.

Extras din documentarul Operation Dynamo, produs de Border Watch Films. Aici un material complet despre miracolul de la Dunkirk.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.