Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

RSP - Conflictul siit-sunit in lumea musulmana. Evolutia recenta a Turciei. Ambitiile Iranului

Conflictul siit-sunit

Chris Mitchell, CBN News - Corespondenta din Ierusalim pentru Alfa Omega TV - Dinamica dintre Turcia, Iran, Arbaia Saudita, precum si axa sunita-siita. Rivalitatea dintre suniti si siiti in Orientul Mijlociu e unul dintre cele mai importante lucruri de aici. Arabia Saudita, Egiptul si Iordania, tarile din Golful Persic sunt de-o parte, pentru ca sunt musulmani suniti. De cealalta parte, exista axa siita, Iranul, Siria, Hezbollah-ul, care incearca sa-si impuna influenta in Orientul Mijlociu.

Marius Birgean: Crestinii au considerat lumea musulmana ca un bloc unitar. Lucrurile sunt mult mai nuantate si mult mai complexe decat par. Aceasta intelegere sumara a impartirii lumii islamice in doua blocuri si a rivalitatii care treneaza de sute de ani, este esentiala pentru a intelege ceva din dinamica conflictului din orientul Mijlociu. Toti vad in Israel un factor de echilibru regional in zona, in ciuda problemelor dintre israeliti si palestinieni. Pe noi ne intereseaza sa privim la aceasta rivalitate din lumea musulmana doar din perspectiva planului profetic a lui Dumnezeu.

Evolutia recentă a Turciei

Chris Mitchell, CBN News - Corespondenta din Ierusalim - Turcia devine o putere dictatoriala tot mai mare, cu Erdogan acumuland mai multa putere. El a suspendat libertatea presei. Astazi in Turcia sunt mai multi jurnalisti in puscarii decat in orice alta tara din lume, incluzand China.

Marius Birgean: Evolutia Turciei este surprinzatoare si ingrijoratoare, pentru ca acest referendum care i-a dat puteri sporite presedintelui Erdogan, este un eveniment ce nu e privit deloc favorabil in cancelariile occidentale, care ridica semne de intrebare cu privire la statutul Turciei ca si natiune democratica. Turcia este o alta putere sunita ce incearca sa isi castige influenta. Exista foarte multe asemanari intre stilul presedintelui Erdogan si presedintelui Putin.

Ambitiile Iranului si programul sau nuclear

Chris Mitchell, CBN News - Corespondenta din Ierusalim - Acordul iranian, semnat de administratia Obama e ceva ce ii ingrijoreaza pe israelieni, fiindca ei nu cred ca acordul opreste Iranul de la obtinerea armelor nucleare, ci doar amana acest moment.

Marius Birgean: In realitate, Iranul a ramas consecvent in ambitia lui de a deveni o putere nucleara si de a stabiliza intreaga regiune, pentru a anihila Israelul.

Extras in emisiunea Realitati si perspective 50 - Situatia actuala din Orientul Mijlociu - cu Marius Birgean, pastor - difuzata sambata, 10 iunie 2017 pe Alfa Omega TV. Urmariti emisiunile „REALITATI SI PERSPECTIVE” pentru a obtine o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV. Urmareste toate emisiunile Realitati si Perspective - http://alfaomega.tv/mediacenter/category/realitati-si-perspective  #RSP‬ ‪#RealitatiSiPerspective‬

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.