Devoțional | Stai în Cuvânt

Devoțional | Stai în Cuvânt

Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun. (1 Tesaloniceni 5:21)

Doar dacă petreci timp în mod regulat cu Dumnezeu și înveți Cuvântul Lui, poți să-L auzi clar și să eviți posibilitatea de a fi înșelat. A auzi vocea lui Dumnezeu fără a cunoaște Cuvântul Său este o mare greșeală. Cunoașterea Cuvântului scris al lui Dumnezeu ne protejează de înșelăciuni.

Să încerci să-L auzi pe Dumnezeu fără să-I cunoști Cuvântul este iresponsabil și chiar periculos. Oamenii care vor să fie conduși de Duhul, dar sunt prea leneși să petreacă timp în Cuvânt și în rugăciune sunt expuși înșelăciunii, deoarece duhurile rele sunt dornice să șoptească urechilor deschise. Când L-a ispitit pe Isus, diavolul a încercat să-I spună diverse adevăruri distorsionate, dar El a răspuns întotdeauna: „Este scris”, iar apoi a citat din Scriptură, pentru a respinge minciunile dușmanului (vezi Luca 4).

Unii oameni Îl caută pe Dumnezeu doar atunci când au probleme și au nevoie de ajutor. Însă dacă nu sunt obișnuiți să-L audă pe Dumnezeu, li se va părea grea recunoașterea vocii Lui atunci când chiar au nevoie de El.

Trebuie să comparăm cu Cuvântul lui Dumnezeu orice idee, îndemn sau gând care ne vine. Dacă nu cunoaștem Cuvântul, nu vom avea nimic cu ajutorul căruia să analizăm teoriile și argumentele care se nasc în mintea noastră. Inamicul ne poate da idei grozave, cu care să rezonăm. Faptul că gândurile sunt logice nu înseamnă că sunt de la Dumnezeu. Poate ne place ce auzim, dar asta nu garantează că este de la Dumnezeu. Este posibil să auzim ceva care ne sensibilizează, dar dacă nu ne dă pace, nu este de la Dumnezeu. Sfatul lui Dumnezeu pentru noi este să urmărim mereu pacea și să o lăsăm să stăpânească în viața noastră (vezi Coloseni 3:15).

Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Verifică tot ce auzi prin filtrul Cuvântului lui Dumnezeu, pentru că este singurul standard al adevărului care există.

Material tradus și adaptat  cu permisiune din cartea Hearing from God each morning (J.M.)

395 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.