Devoțional | Dumnezeu vorbește prin îndemnuri

Devoțional | Dumnezeu vorbește prin îndemnuri

Spun adevărul în Hristos, nu mint; cugetul meu, luminat de Duhul Sfânt, îmi este martor. (Romani 9:1)

În versetul de astăzi, Pavel scrie că este „îndemnat” de Duhul Sfânt. Astfel de îndemnuri sau imbolduri din partea Duhului Sfânt sunt o cale prin care Dumnezeu ne vorbește.

Permite-mi să fiu practic în acest sens. Uneori, Dumnezeu mă îndeamnă să fac ceva simplu, precum să ridic o haină care a căzut de pe cuier într-un magazin. Nu aud vocea Sa audibilă spunându-mi să fac acest lucru, dar simt un îndemn lăuntric, o dorință de a lăsa locul mai bun decât l-am găsit. Domnul folosește ascultarea mea pentru a mă învăța mai multe despre caracterul Său. El îmi spune: „Tot ce faci în viață este un act de semănare a unor semințe care se vor întoarce la tine. Vei culege cee ace ai semănat.” Dacă semăn semințe bune, atunci mă aștept ca recolta să fie bună.

Iată un alt exemplu: am fost recent îndemnată de Duhul Sfânt să trimit un e-mail de încurajare unei femei pe care o cunosc și care este implicată în slujire. O știu de ani buni și nu am simțit niciodată acea dorință, dar am dat curs îndemnului și am primit un răspuns imediat prin care mi-a spus că încurajarea mea a fost confirmarea pe care o aștepta cu privire la unele decizii pe care le avea de luat.

Să te lași condus de îndemnurile lăuntrice ale lui Dumnezeu este o aventură care face ca fiecare zi să fie interesantă și diferită. Când învățăm să-L auzim pe Dumnezeu, trebuie să învățăm să urmăm aceste îndemnuri lăuntrice.

Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Fii sensibil la îndemnurile Duhului Sfânt, indiferent cât de mici ar fi ele.

Material tradus și adaptat  cu permisiune din cartea Hearing from God each morning (J.M.)

588 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.