Devoțional | Fii tare și curajos

Devoțional | Fii tare și curajos

Scris în . Publicat în Devoționale Joyce Meyer.

Întăreşte-te numai şi îmbărbătează-te, lucrând cu credincioşie după toată legea pe care ţi-a dat-o robul Meu Moise. (Iosua 1:7)

Dumnezeu vrea ca noi să fim eliberați pe deplin de frică. El nu vrea să trăim în frământăro și nici ca teama să ne oprească îndrăzneala de a împlini voia sa. Dumnezeu e Cel care luptă pentru noi atunci când ne concentrăm la El și ascultăm vocea Lui, în loc să ne preocupăm de temerile noastre și de vocea fricii.

Când suntem invadați de gânduri și sentimente de frică , inamicul nostru, Satana, încearcă pur și simplu să ne distragă de la Dumnezeu și de voia Lui pentru viața noastră. S-ar putea să simțim frică în diferite momente din viața noastră, dar trebuie să alegem să avem încredere în Dumnezeu și, dacă este nevoie, să acționăm în ciuda fricii.

Dumnezeu mi-a pus pe inimă să acționez în ciuda fricii cu mulți ani în urmă. Când El i-a spus lui Iosua „să nu se teamă”, îi spunea că frica va încerca să-l oprească din a face voia Dumnezeu. El i-a spus lui Iosua să nu permită fricii să-l controleze, ci să continue să avanseze cu putere și plin de curaj.

Când ne este frică, primul lucru pe care ar trebui să-l facem este să ne rugăm. Ar trebui să-L căutăm pe Dumnezeu, până când știm că avem biruință asupra fricii la nivelul emoțiilor și gândurilor noastre. Când facem acest lucru, ne concentrăm asupra lui Dumnezeu în loc să ne concentrăm pe temeri. Îl lăudăm pentru pentru Cine este El și exprimăm aprecierea noastră pentru binele pe care l-a făcut, îl face și îl va face în continuare.

Data viitoare când te confrunți cu frica, nu uita să fii puternic/ă, plin/ă de curaj și să înaintezi în voia lui Dumnezeu. Chiar dacă trebuie să acționezi în ciuda fricii, înaintează și rămâi concentrat pe Dumnezeu, nu pe frică.

Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Lasă-te călăuzit/ă de vocea lui Dumnezeu, nu de frică.

Material tradus și adaptat  cu permisiune din cartea Hearing from God each morning (J.M.)

62 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.