Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

UCRAINA: În "Republica Populară Lugansk", bisericile baptiste sunt obligate să pună capăt slujbelor

Sursa: assistnews.net

Oficialitățile Republicii Populare Lugansk (RPL), republică nerecunoscută, au amenințat pastorii Uniunii Baptiste să nu se întâlnească la închinare, trimițându-le „mesajul clar că nu vor mai tolera asemenea servicii de închinare”. Oficialitățile consideră că toate bisericile protestante sunt „ilegale”. Pastorul unei biserici baptiste independente, Anatoly Tolstenko, în vârstă de 82 de ani, s-a înfățișat înaintea curții în data de 21 martie.

Știrea despre persecuția bisericilor protestante din Lugansk, o regiune din Ucraina controlată de Rusia, a fost publicată inițial de către Forum 18 News Service, în Oslo, Norvegia.

Autoritățile autoproclamatei Republici Populare Lugansk din estul Ucrainei au ordonat bisericilor din Uniunea Baptistă să înceteze închinarea publică, amenințând că, altfel, vor suferi sancțiuni. „Până acum, oficialitățile nu le-au cerut bisericile noastre să nu se mai adune la închinare”, a afirmat pentru Forum 18 pastorul Igor Bandura, membru al Uniunii Baptiste din Ucraina. „Însă acum au trimis mesajul clar că nu vor mai tolera asemenea întâlniri de închinare”.

„Toate bisericile baptise care dețin locașuri de închinare vor opri slujbele, prin urmare închinarea de duminică, precum și alte servicii, nu vor mai avea loc începând din 17 martie”, a adăugat pastorul Bandura. A menționat că membrii bisericilor se tem că, dacă nu vor pune capăt slujbelor, oficialitățiile ar putea face razii în timpul închinării sau i-ar putea aresta pe liderii bisericilor.

harta ucraina lugansk

Autoritățile RPL au respins toate cererile de înregistrare venite din partea comunităților protestante. „Din nefericire, toate bisericile protestante se află într-o situație gravă”. Afirmația a fost făcută de către un protestant dintr-o altă comunitate, aflat în contact cu membri ai bisericii din regiunea amintită, într-o discuție cu jurnaliștii de la Forum 18, în capitala Ucrainei, Kiev, la 14 martie. „Nu avem acte de înregistrare în RPL și nu avem dreptul de a ne întâlni în propriile clădiri, care au fost închise”.

Între februarie, aproximativ 10 luptători înarmați și mascați au făcut o razie în cadrul unui serviciu de închinare al bisericii baptiste independente „Calea Mântuirii”, din orașul Lugansk. Pastorul în vârstă de  82 de ani, Anatoly Tolstenko, s-a înfățișat în 21 martie înaintea curții, fiind acuzat de conducerea serviciilor de închinare ilegale.

În timpul percheziției, bărbații au confiscat cărți pe care autoritățile nerecunoscute le-au interis, catalogându-le drept „extremiste”, inclusiv publicații ale martorilor lui Iehova. Prietenii comunității insistă că a fost o înscenare, și că luptătorii înarmați au cei care au plasat în biserică materialele. „Nu erau cărțile lor, a fost o înscenare”, a spus pentru Forum 18 Serghei Kosyac, protestant și fost locuitor din Donețk.

Sursa: Jeff Thompson, AssistNews

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.