Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

CHINA: Protestele din Hong Kong zguduie guvernul sprijinit de Beijing - „Cantati aleluia Domnului!”

Mergem in Asia, unde liderul din Hong Kong bate in retragere din cauza protestelor de amploare din cauza legii extradarii in China. Oamenii sunt preocupati, deoarece China este determinata sa ia din drepturile la libertate din Hong Kong. Biserica si-a asumat un rol important, acela de a se impotrivi dictatorilor.

Potrivit legii extradarii, suspectii de crime sunt trimisi in China pentru efectuarea unei anchete, insa pare sa nu mai fie in vigoare. Protestele studentilor din Hong Kong impotriva dictaturii din Beijing a revenit la viata. Liderul Hong Kongului Carrie Lam si-a cerut iertare pentru legea extradarii care a aprins flacara protestelor, dar a spus ca nu isi va da demisia. Asta a avut loc dupa ce milioane de oameni au protestat impotriva a ceea ce ei au cosiderat o tentativa a Chinei de a eroda, in continuare, independenta lor. Pe vremea coloniei britanice, Hong Kong-ul a avut parte de libertate politica, religioasa si economica si a devenit una dintre cele mai importante puteri finaciare din lume. Cand Regatul Unit a predat Hong Kongul Chinei, in 1997, acele libertati ar fi trebuit sa fie protejate. Insa, localnicii considera legea extradarii ca fiind una din o serie de tentative de a le lua dreptul la libertate.

Legea extradarii este o amenintare la idependenta legala si judiciara a Hong Kong-ului din partea Chinei.

Ultimul guvernator al Hong-Kongului, Chris Patten spune ca Occidentul trebuie sa se opuna tentativelor Chinei de a distruge ceea ce el a numit „paravanul de protectie” dintre Hong Kong si China.

Chris Patten, fostul guvernator al Hong Kong-ului: Trebuie sa fie clar ca aceasta nu este o politica sau o succesiune de politici pe care le vom ignora, fara sa luam masuri.

Unii au spus ca acest conflict dintre China si Hong Kong este un conflict intre comunism si crestinsim. Imnul neoficial al protestului spune: „Cantati aleluia Domnului.” Un lider crestin important al protestului, Joshua Wong, spune ca planul extradarii gandit de China i-a explodat in fata. „Noi protestam impotriva regimului dictatorial din China.”

Joshua Wong, lider al protestelor din Hong Kong: Beijingul si Carrie Lam au transformat o generatie intreaga de tineri din cetateni obisnuiti in disidenti. Acesta este pretul pe care Beijingul trebuie sa il plateasca.

Secretarul de Stat Mike Pompeo spune ca se va discuta despre siutatia din Hong Kong in cadrul intrevederii dintre presedintele Trump si presedintele Xi la Summitul G20 care va avea loc peste zece zile.

Mike Pompeo, Secretar de Stat al SUA: Presedintele a aparat mereu drepturile omului. El se va intalni cu presedintele Xi la Summitul G20, care va avea loc peste cateva saptamani la Osaka, in Japonia. Sunt convins ca aceasta va fi una dintre temele abordate de cei doi.

Datorita acestor proteste, optimistii considera ca locuitorii din Hong Kong reusesc sa se opuna Chinei. Insa pesimistii au spus de mult ca, in cele din urma, democratia din Hong Kong va lua sfarsit dupa ce a fost predata Chinei in 1990. Asta este doar o chestiune de timp.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 780 - iunie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.