Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Algeria: „Ne pot închide templele, dar nu ne pot închide inimile care Îl primesc pe Hristos”

Conform creștinilor algerieni, campania guvernamentală împotriva bisericilor protestante va continua. Dar „bisericile din Algeria au o conducere fermă și matură, cu o viziune clară de la Dumnezeu”.

Cel puțin 8 biserici evanghelice au fost închise în Algeria de către guvern, începând din noiembrie 2017.

Ultima acțiune de acest fel a avut loc în septembrie, când autoritățile au închis biserica „Filadelfia” din Boghini, a cărei clădire era folosită de 2 congregații, numărul total al membrilor fiind de 380.

Biserica Protestantă Algeriană (Église Protestante d’Algérie, EPA), care integrează 45 de biserici și aproximativ 50.000 de credincioși, a denunțat situația în mod repetat.

Legea 03/06

În plus, EPA a cerut guvernului să deroge așa-numita Lege 03/06, prin care lăcașurile de închinare aparținând minorităților religioase trebuie să aibă o licență specială. Creștinii denunță autoritățile care nu emit asemenea licențe, deși majoritatea bisericilor au prezentat cereri pentru a-și legaliza statutul.

În plus, legea pedepsește evanghelizările, și orice activitate care ar putea convinge musulmanii să-și schimbe religia.

Autoritățile vor să păstreze doar 2 sau 3 biserici”

„Guvernul a remarcat creșterea bisericilor și răspunsul oamenilor, a constatat că oamenii nu se tem. (Guvernanții) închid bisericile gradual, încercând să nu atragă prea multă atenție”, a spus Said Tamoud, un creștin algerian domiciliat acum în Spania, într-un interviu pentru radioul spaniol Actualidad Evangélica.

Conform lui Tamoud, „vor să lase dechise doar două sau trei biserici, ca să se poată preface în fața lumii că în Algeria există libertate religioasă”.

Politizarea creștinilor

Situația politică din Algeria continuă să fie dificilă. Președintele interimar al Algeriei, Abdelkader Bensallah, a anunțat recent că alegerile prezidențiale vor avea loc în 12 decembrie.

Demonstrațiile săptămânale în masă l-au forțat pe președintele veteran Abdelaziz Bouteflika să-și dea demisia în aprilie. De atunci, Bensallah s-a comportat ca lider interimar. Alegerile prezidențiale, inițial programate să aibă loc în 4 iulie, au fost amânate din pricina lipsei de candidați viabili.

În urma anunțului, protestatarii algerieni s-au întors pe străzi, cerând pionilor principali ai regimului să demisioneze, dorind și o restructurare a instituțiilor politice înainte de alegeri, afirmând că „alegerile ținute în cadrul politic actual nu vor face decât să reimplementeze statu-quoul”.

Tamoud a explicat: creștinilor protestanți li s-a cerut „să nu publice nimic împotriva guvernului pe Facebook sau pe oricare altă rețea socială, deoarece guvernul își dorește ca creștinii să se pronunțe în favoarea partidului pro-independență, politizând astfel problema”.

Ne pot închide templele, dar nicicând nu Îl vor lua pe Hristos din inimile noastre”

Bisericile din Algeria au o conducere foarte, foarte fermă, matură, cu o viziune clară a misiunii lui Dumnezeu, și nu fac altceva decât să se roage pentru politicieni”, a adăugat Said Tamoud.

Said a scos în evidență faptul că „biserica din Algeria de azi înțelege că vremurile sunt vremurile lui Dumnezeu, și că această vreme a conflictului este un timp de îngenunchere înaintea Domnului și de a căuta ajutorul Domnului pentru a înfrunta persecuția care poate avea loc”.

„Ne pot închide lăcașurile de închinare, dar nu biserica, fiindcă biserica sunt oamenii. Ne pot închide templele, dar nu pot nicicând să închidă inimile noastre care Îl primesc pe Hristos. Scaunele, microfoanele ne pot fi luate, nu ne vor da vize, dar nicicând nu-L vor lua pe Hristos din inimile noastre”, a declarat el.Biserica Evanghelică din Ighzer Amokrane, Algeria, acces restricționat, marcat printr-un ordin de închisere, în 26 august 2019. Sursa- Morning Star News

Roagă-te pentru Algeria”

Tamoud i-a îndemnat pe creștiniii de pretutindeni să „se roage pentru pacea creștinilor care încep să se teamă”.

„Rugați-vă și pentru autoritățile algeriene, ca să vadă că problema nu e biserica creștină”.

De asemenea, a îndemnat: „rugați-vă pentru creștinii algerieni, ca să înțeleagă faptul că Domnul are un plan, iar persecuția ar putea deveni o bucurie, și pentru cei care încep să creadă în Domnul, pe care El îi ridică în țară”.

La începutul anului 2019, creștinii algerieni au început un program de post și rugăciune (24 de ore, 7 zile din 7), „pentru binecuvântarea țării noastre, pentru stabilitatea socio-politică, redresarea economică și buna administrare a resurselor naturale”, a menționat EPA într-o declarație emisă în martie, anul trecut.

WEA denunță situația din Algeria

La rândul ei, World Evangelical Alliance (Alianța Evanghelică Globală, WEA) le-a cerut „autorităților algeriene să suspende și să revizuiască ordonanța din februarie 206 și să răspunsă cererilor de natură administrativă venite din partea Consiliului EPA, mai exact cererilor legate de reînnoirea consiliului guvernator al EPA”.

Corpul evanghelic „regretă profund” închiderea bisericilor, și „cere înălțarea de rugăciuni pentru pace și prosperitate în această țară, pe măsură ce îndemnăm (autoritățile) să respecte libertatea religioasă”.

În plus, WEA a denunțat și situația bisericilor evanghelice algeriene în fața ultimei sesiuni ale Consiliului Drepturilor Omului din cadrul organizației ONU, sărbătorit în luna septembrie, la Geneva.

Sursa: Evangelical Focus

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.