Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Transformarea miraculoasă a unui soldat

Abbas Hameed s-a născut și a crescut în Irak și a slujit în Armata americană, în Afganistan. Copilul unei mame musulmane și al unui tată creștin, el s-a îndoit de existența lui Dumnezeu până când într-o zi o mașină a venit cu viteză mare spre punctul de control unde s-a aflat și el. Evenimentele care au urmat i-au pus viața pe un făgaș nou.

Abbas Hameed: Am primit o informație legată de două mașini capcană în oraș care pot exploda oricând.

Reporter: Soldatul irakian care a luptat în Armata Statelor Unite, Abbas Hameed era obișnuit să se confrunte cu situații tensionate. El avea 19 ani când a început să lucreze ca interpret, apoi ca lunetist.

Abbas Hameed: Când te alături Armatei Statelor Unite, ești considerat un trădător în țara ta. Te consideră neloial.

Reporter: El este al treilea din cei nouă copii ai unui tată catolic și ai unei mame musulmane, dar Abbas nu a aderat la niciuna dintre credințele părinților.

Abbas Hameed: Nu am crezut în Dumnezeu. Deși nu crezi în islam, pe certificatul de naștere scrie că ești musulman. Ei te trec automat musulman în acte.

Reporter: Tatăl lui Abbas a fost un om de afaceri care era mai mult plecat.

Abbas Hameed: Relația mea cu el nu a fost deloc bună. M-am luptat mult cu găsirea identității mele. Am avut un tată, dar el a fost absent.

Reporter: În copilărie, tatăl lui Abbas a fost arestat și trimis la închisoare deoarece a evitat serviciul militar obligatoriu. Când s-a întors, câțiva ani mai târziu, Abbas a observat că tatăl său nu mai era acel om dur pe care îl știa.

Abbas Hameed: Dumnezeu i-a atins inima și apoi a pus în inima lui rănită religia potrivită care i-a schimbat viața. M-am rugat pentru asta. L-am rugat pe Dumnezeu și I-am spus că dacă există cu adevărat, atunci să nu mă pedepsească pe mine așa cum l-a pedepsit pe el și să mă ajute să mă transform după voia Sa.

Reporter: Însă pe Abbas l-a preocupat mai mult să supraviețuiască pericolelor cu care se confrunta zilnic. Echipa sa a primit o informație potrivit căreia în oraș fusese plasată o mașină capcană. Abbas era de gardă la punctul de control când a observat o mașină care se îndrepta spre ei.

Abbas Hameed: Am făcut semn șoferului să se oprească. Mi-am ridicat arma și am îndreptat-o spre el. El a continuat să vină spre mine. L-am împușcat și a murit.

Reporter: Câteva secunde mai târziu, mașina a explodat.

Abbas Hameed: Am văzut un nor de foc și bucăți de metal împrăștiate. M-am aruncat la pământ, m-am târât ca să evit bucățile mari de metal care s-au desprins din mașina explodată. M-am ridicat fără nicio zgârietură pe corp.

Reporter: Toți ceilalți aflați în apropiere au fost uciși.

Abbas Hameed: M-am întrebat: Oare de ce au murit ei și nu eu? Am fost chiar acolo. Mi se pare uluitor, dar am fost cuprins de o pace și ceva din mine îmi spunea că am fost ales. Mi s-a pregătit mai mult. Trebuia doar să descopăr ce mi s-a pregătit.

Reporter: În următorii doi ani, Abbas a încercat să Îl caute singur pe Dumnezeu, însă Biblia i s-a părut prea ambiguă și complicată pentru el. Apoi, în 2007 el a fost repartizat la Divizia 82 Aeropurtată unde l-a cunoscut pe sergentul Scott Young. Abbas a observat imediat că el era diferit de restul.

Abbas Hameed: Se putea vedea lumina care ieșea din el prin modul în care se comporta. Aceeași voce interioară mi-a spus că acest bărbat mă va ajuta.

Reporter: Scott a devenit mentorul lui Abbas și l-a învățat despre Biblie.

Abbas Hameed: L-am urmărit. După ce am înțeles că este creștin, am vrut și eu să am parte de tot ce avea el.

Reporter: Apoi, tatăl lui care era spion pentru Statele Unite, a fost ucis. Abbas a fost copleșit de durere din cauza pierderii și a furiei.

Abbas Hameed: Mă gândeam doar să ucid cât mai mulți teroriști. M-am luptat mult cu resentimente, cu ură. Nu doar față de oamenii de acolo, ci și față de mine.

Reporter: Abbas a decis să-i spună lui Scott despre sentimentele cu care se confrunta.

Abbas Hameed: I-am spus lui Scott că nu îmi place cine sunt, că nu mai vreau să fiu așa. L-am întrebat cum pot deveni creștin. El mi-a zis zâmbind să Îi spun asta lui Isus. Să mă duc și să Îi spun că vreau să devin unul dintre fiii săi și El îmi va schimba viața. Am spus: „Doamne Isus, nu mai vreau să fiu acea persoană. Te rog să vii în inima mea și să-mi schimbi inima. Te rog să mă schimbi ca să devin unul dintre fiii tăi.” După acea rugăciune, am simțit o pace nouă care mi-a cuprins tot corpul. Am zâmbit larg. Întregul pluton de care aparțineam a observat asta. Au văzut vă viața mea s-a schimbat.

Reporter: În prezent, Abbas are o familie și este cetățean al Statelor Unite. El este mulțumitor pentru schimbarea din viața sa și vrea ca și alții să știe că Isus este răspunsul.

Abbas Hameed: Am găsit ce am căutat. Iată-mă aici, iar El e în inima mea.

Material difuzat în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 315. Urmărește știri și reportaje din toată lumea: https://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.