Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

În ciuda teoriilor promovate de sceptici, Isus a înviat din morți | Mapamond creștin

Cei care nu cred în creștinism vor ca lumea să creadă că Isus nu a înviat din morți. Deși avem martori care au documentat răstignirea și învierea, scepticii continuă să explice unde a dispărut trupul lui Hristos. Paul Strand vine cu detalii.

Paul Strand, reporter: Puterea creștinismului depinde de înviere. Însă, de-a lungul secolelor, defăimătorii au inventat scenarii pentru a nega învierea. Unul dintre ele este Teoria mormântului greșit. Oamenii au mers la mormântul greșit, la unul gol și au presupus că Isus a înviat din morți. Timp de 10 ani, dr. Joseph Bergeron din Indiana a studiat răstignirea lui Isus și urmările răstignirii.

Dr. Joseph Bergeron, “The Crucifixion of Jesus”: Dacă cineva merge la un mormânt și îl găsește gol nu se gândește automat că persoana a fost înviată din morți.

Paul Strand: Alex McFarland apără și el cu vehemență credința la evenimente precum tabere biblice și conferințe de apologetică. El a subliniat un alt adevăr foarte cunoscut.

Alex McFarland: Ponțiu Pilat a trimis soldați romani pentru a păzi mormântul.

Dr. Joseph Bergeron: Toată lumea a știut unde se află mormântul.

Paul Strand: Mai există Teoria leșinului potrivit căreia Isus nu a murit pe cruce, El a leșinat. Peste câteva zile s-a trezit în mormânt, a îndepărtat piatra enormă de la intrare și a fugit. McFarland spune că asta este imposibil.

Alex McFarland: Hristos a rămas fără mâncare și apă cel puțin două sau trei zile. El ar fi fost dezhidratat. El a fost bătut cu violență și a pierdut foarte mult sânge fiind răstignit.

Paul Strand: Dacă răstignirea, un proces fatal, nu l-ar fi ucis, El ar fi fost ucis cu siguranță de soldații romani.

Dr. Joseph Bergeron: Ei au înfipt o lance în pieptul Său pentru a se asigura că nu a supraviețuit răstignirii.

Paul Strand: McFarland vorbește despre adepții Teoriei leșinului. Apoi, prezintă acest scenariu neverosimil.

Alex McFarland: El s-a înviat pe El Însuși. El a mutat o piatră de trei tone. El a învins vreo zece soldați romani în acea condiție fizică.

 

Paul Strand: McFarland spune că Teoria leșinului are și o problemă morală.

Alex McFarland: El a spus ucenicilor Săi că El a înviat. El a lăsat ucenicii să predice o teorie falsă și să moară pentru o minciună. Această teorie compromite caracterul moral, neprihănit al lui Isus.

Paul Strand: Potrivit Teoriei trupului furat, ucenicii au fost cei care au fugit de răstignire. Și-au riscat viața când au furat trupul lui Hristos din mormânt și au inventat povestea învierii.

Alex McFarland: Ei au fost destul de curajoși pentru a învinge soldații romani. Ei ar fi fost arestați, dacă nu uciși. Ei dau la o parte piatra, înlătură trupul lui Isus și spun că El a înviat.

Paul Strand: Însă asta ar fi fost exact opusul vieții și învățăturilor lui Isus.

Alex McFarland: Caracterul Său este bazat pe neprihănire, virtute, adevăr și sfințenie. El este Adevărul întruchipat. Ei ar fi construit Evanghelia pe minciună? Nu are sens.

Paul Strand: Cu excepția unui ucenic, toți ceilalți au murit pentru credința lor.

Dr. Joseph Bergeron: Oamenii câteodată mor din cauza unei credințe greșite. Nimeni nu își dă viața pentru o înșălătorie.

Paul Strand: O idee populară este aceea că toți cei care L-au văzut pe Isus în viață după moartea Sa au avut halucinații. Potrivit lui Bergeron în cazurile rare de halucinații în grup, oamenii văd diverse lucruri.

Dr. Joseph Bergeron: Niciunul dintre ei nu a trecut prin aceeași experiență.

Paul Strand: Deoarece totul este în mintea lor. McFarland subliniază faptul că Hristos S-a arătat de multe ori și a interacționat cu sute de oameni așa cum este scris în 1 Corinteni 15.

Alex McFarland: Pavel spune că El a fost văzut de până la 500 de frați în același timp.

 

Dr. Joseph Bergeron: Ipoteza halucinațiilor nu poate explica aparițiile lui Isus în rândul grupurilor, în rândul grupurilor de ucenici.

 

Alex McFarland: Halucinațiile nu sunt contagioase. Halucinațiile nu apar în locuri diferite la grupuri diferite de oameni. Nu se poate vorbi și conversa în stadiu de halucinație. Cu siguranță, o persoană nu poate mânca în timp ce are o halucinație.

Paul Strand: Așa cum au făcut-o mulți de-a lungul mileniilor, Bergeron susține că explicația cea mai bună pentru lipsa lui Isus din mormânt, în dimineața duminicii de Paște, este ce au spus ucenicii lui Hristos: El a înviat din morți.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 822, difuzată în aprilie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Poți urmări oricând canalul Alfa Omega TV, chiar și dacă nu ai televiziune prin cablu: https://alfaomega.tv/canal-tv/alfa-omega-tv

Mulțumim că ne ajuți să răspândim Cuvântul Domnului și să vestim venirea Lui: https://alfaomega.tv/proiecte

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.