Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Libertatea religioasă în lume | Mapamond creștin 825

O comisie din Statele Unite a numit 14 țări în care încălcarea drepturilor religioase este cea mai severă din lume. Nouă dintre acele țări se află deja pe listă din 2019. Acum, comisia a mai adăugat încă cinci țări: India, Nigeria, Rusia, Siria și Vietnam. Potrivit acestei comisii, guvernele practică sau tolerează încălcări sistematice. Comisia a apreciat țările care au făcut progrese în domeniul libertății religioase, mai ales în cazul Sudanului, unde înlăturarea unui dictator aflat la putere timp de 30 de ani a dus la formarea unui nou guvern.

Tony Perkins este președintele grupului activist Familiy Research Counsil și este membru al Comisiei Statelor Unite pentru Libertate Religioasă Internațională. Jennifer Wishon de la CBN a vorbit cu el despre situația respectării libertății religioase în lume.

Jennifer Wishon: Care sunt țările cele mai periculoase din lume pentru creștinii care vor să își practice credința?

Tony Perkins: Creștinii sunt persecutați peste tot în lume. În Coreea de Nord persecutarea creștinilor este intensă. Este foarte dificil să obținem informații din Coreea de Nord. Este o societate foarte izolată, informațiile sunt păzite. Chiar acum încercăm să aflăm ce se întâmplă acolo la nivelul conducerii. Din China auzim despre persecutarea musulmanilor uiguri, despre lagărele de concentrare unde sunt ținuți, despre munca forțată. Am auzit despre Falun Gong și despre traficul de organe. Este incredibil. Creștinii sunt și ei persecutați în China. Există un singur domeniu în care nu există discriminare și anume în ceea ce privește persecutarea credicioșilor. Arabia Saudită nu are o populație creștină. Ei nu au permis creștinilor să își practice credința în mod deschis. În multe țări islamice este în vigoare legea privind apostazia. Cu alte cuvinte, oamenilor nu li se permite să își schimbe credința. Noi am luptat pentru acest drept.

Jennifer Wishon: Ați vorbit despre Coreea de Nord. Sunt 50.000 de creștini care suferă în lagăre. Lucrurile sunt pregătite dacă acest regim cade?

Tony Perkins: Ne rugăm ca ușile să se deschidă pentru oamenii din Coreea de Nord. Răspunsul este da. Am văzut că după căderea cortinei la începutul anilor ‘90 creștinii s-au deplasat în acele regiuni pentru a întâmpina nevoi și să împărtășească credința. Vor fi astfel de oportunități dacă va fi cazul în Coreea de Nord.

Jennifer Wishon: În ce măsură s-a înrăutățit situația în Nigeria?

 

Tony Perkins: În Nigeria, putem spune că populația este egală, 50% sunt musulmani și 50% sunt creștini. Gruparea Boko Haram care activează în regiune este foarte bine organizată, este finanțată în mod consistent. Potrivit unor rapoarte, gruparea este finanțată de Turcia. Ei comit în mod sistematic acte teroriste, iau ostatici, ucid creștini. În general, guvernul nu poate sau nu vrea să o țină în frâu.

Jennifer Wishon: Cum vedeți lumea în general? Ea devine mai tolerantă sau mai puțin tolerantă față de religie?

Tony Perkins: Mă încurajează faptul în Statele Unite ale Americii creștinii devin mai conștienți de persecuția altor credincioși și a altor grupuri de credincioși și iau măsuri pentru a-i ajuta. Acest fapt se datorează și administrației care și-a propus ca libertatea religioasă să fie obiectivul său principal. Acest fapt este de o importanță enormă. Pe măsură ce crește sensibilizarea, oamenii înțeleg că această problemă devine tot mai gravă, că este acută, că este semnificativă, iar noi devenim tot mai conștienți de acest fapt.

Jennifer Wishon: Tony Perkins, mulțumesc foarte mult.

Tony Perkins: Cu plăcere.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 825, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne pe Facebook, acolo publicăm materiale pe care nu le vei vedea pe aici: https://www.youtube.com/channel/UCiGwx8Yg1dOAr78_5v-zTKQ

Avem și cont de Instagram, aruncă o privire: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

Diverse materiale te așteaptă pe Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCiGwx8Yg1dOAr78_5v-zTKQ

Canalul TV poate fi vizionat 24/7 și este unul dintre cele mai vizionate de români. Uită-te și tu. Dacă nu ai televizor, ne găsești online: https://alfaomega.tv/canal-tv/alfa-omega-tv

Vrei să fii parte din lărgirea Împărăției și vestirea întoarcerii Domnului? Lucrează împreună cu noi: https://alfaomega.tv/donatii

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.