Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Interviu cu Mark Smith de la World Vision, despre criza alimentară Mapamond creștin 826

Wendy Griffith discută cu Mark Smith despre această posibilă amenințare. Ne așteaptă o foamete fără precedent? Care sunt țările care pot fi lovite cel mai grav de foamete? Cum ajută World Vision în aceste momente și cum ne putem implica noi, credincioșii? Aflați chiar acum!

Wendy Griffith: Mark Smith, directorul departamentului pentru urgențe umanitare de la World Vision, este cu noi pentru a vorbi despre această amenințare. Mark, bine ai venit la „Mapamond Creștin”!

Mark Smith: Mulțumesc.

Wendy Griffith: Mark, un funcționar al ONU ne-a avertizat cu privire la o foamete de proporții biblice. Tocmai ai auzit acea declarație. Poate să devină această foamete o realitate și poate fi fără precedent?

Mark Smith: Da, poate fi fără precedent, iar în ce privește accesul la alimente, în mod absolut. Din cauza restricționării trecerii granițelor, am început deja să vedem că au crescut prețurile. Am văzut oameni care nu pot merge la lucru, astfel că salariile lor scad. S-ar putea ca magazinele să aibă mâncare, dar oamenii nu au posibilitatea de a face cumpărături. Vedem urmările în taberele de refugiați, unde prețurile urcă, iar acești oameni nu au posibilitatea să cumpere produsele de bază. Va scădea posibilitatea oamenilor de a avea acces la alimente? Cu siguranță! David a vorbit despre anticipări. Deocamdată sunt anticipări. În cazul în care comunitatea globală va interveni cu fonduri și cu resurse necesare pentru a opri această tendință, atunci putem reduce efectele negative. Da, ceea ce a spus este o posibilitate reală.

Wendy Griffith: Din câte am înțeles, coronavirusul nu a fost așa de răspândit în țările din Africa. Aceasta este zona care poate fi lovită cel mai mult de foamete?

Mark Smith: Da. Ne așteptăm ca noul coronavirus să lovească Africa în trei sau patru luni cu o putere mai mare în comparație cu situația actuală din Europa și America de Nord. Vârful va ajunge peste câteva luni. Nu știm care vor fi consecințele asupra sănătății în cele peste 50 de țări de pe continentul african. Vom vedea. Apoi, mai există efectul secundar: accesul oamenilor la mâncare, la educație, protecția copiilor. Acele efecte secundare vor fi mai severe decât efectul virusului asupra sănătății. Există preocupări legate de accesul oamenilor la hrană, apariția foametei.

Wendy Griffith: Care sunt zonele de risc în ce privește foametea?

Mark Smith: Țările pe care noi le numim fragile sau vulnerabile din cauza unor conflicte. Locuri precum Yemen, Somalia, Sudanul de Sud, Afganistan, Irak. Aceste țări sunt foarte vulnerabile. Congo, Republica Centrafricană, chiar și țări ca Venezuela, unde are loc un război civil, acest conflict la nivel inferior, care dăunează infrastructurii din aceste state. Dacă mai luăm în considerare și efectele pandemiei pe lângă problemele deja existente, atunci acestea sunt zonele de risc major.

Wendy Griffith: Mark, spune-ne cum ajută World Vision, organizația condusă de tine?

Mark Smith: Am lansat un sprijin pe plan global în mai bine de 70 de țări din întreaga lume. Aici cunoaștem situația. Este prima dată când World Vision s-a implicat într-o acțiune de ajutorare atât de amplă, astfel că pune la încercare mecanismele noastre și capacitatea de a reacționa. Însă munca noastră se concentrează în primul rând în domeniul sănătății, a sănătății oamenilor, a pacienților și a personalului medical. Apoi, ne concentrăm pe oprirea răspândirii virusului. Colaborăm cu lideri religioși, cu liderii comunităților, privind prevenirea răspândirii virusului. În al treilea rând, ne concentrăm pe efectele secundare legate de apă, salubritatea publică, accesul la mâncare, protecție, educație. Noi facem asta de mai multe decenii, în peste 70 de țări în unele cazuri. Deja avem un program foarte bine pus la punct pe teren. Suntem pregătiți să ajutăm într-o astfel de criză. Am aflat azi dimineață că de două luni, de la începutul intervenției noastre, am ajutat 24,4 milioane de oameni într-o perioadă relativ scurtă. Sunt foarte mulțumit de modul în care echipele noastre au intervenit.

Griffith: Uimitor! Ce să facă telespectatorii sau bisericile care vor să ajute, cum se pot implica?

Mark Smith: În două feluri. În primul rând, lucrarea noastră se bazează pe programe de sponsorizare. O parte din fiecare donație va ajuta comunitățile în care trăiește copilul sponsorizat de voi. Astfel, sponsorizarea unui copil este una dintre metodele cele mai ușoare de a ajuta. În al doilea rând, puteți dona prin site-ul nostru. E o operațiune globală.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 826, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Vrei să fii parte din lărgirea Împărăției și vestirea întoarcerii Domnului? Lucrează împreună cu noi: https://alfaomega.tv/donatii

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.