Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Persecuția globală în timpul pandemiei de COVID-19 Mapamond creștin 826

În China continuă atacurile împotriva bisericilor. În aceste imagini puteți vedea cum oficialitățile din China au scos un bărbat de la o slujbă religioasă, în timp ce ceilalți membri ai bisericii au ripostat. Incidentul a avut loc în Biserica Xingguang, în sud-estul provinciei Fujian. Materialul a venit din partea grupului China Aid, care apără drepturile creștinilor persecutați în China, printre care și ale unui pastor protestant care a fost acuzat de activitate subversivă. Soția lui spune că el a transmis informații legate de virus, pe care le-a luat din afara Chinei.

Persecuția continuă pe plan global și în timpul pandemiei. În Pakistan, creștinilor li s-a negat accesul la ajutoare alimentare internaționale, destinate tuturor cetățenilor țării. Gary Lane de la CBN a stat de vorbă cu Peter Jasek de la Voice of the Martyrs despre această batjocură și despre alte subiecte.

Gary Lane: Te surprinde acest raport despre Pakistan?

Petr Jasek: Nu, deloc. Este un comportament tipic în situațiile în care vin ajutoare din străinătate. Creștinii sunt mereu marginalizați. Ei vor primi ori mai puțin din aceste ajutoare, ori nu vor primi nimic. Nu găsesc surprinzător faptul că minoritatea creștină suferă mai mult în timpul acestei pandemii de Covid-19 în Pakistan.

Gary Lane: Noi doi știm cât de mult suferă creștinii în Pakistan. Recent a avut loc un atac împotriva creștinilor din Nigeria. Ce ne poți spune despre acel incident?

Petr Jasek: Este vorba despre un incident oribil. De fapt, toți oamenii din Nigeria se află sub o oarecare carantină. Ei nu își pot părăsi casele. În ciuda acestei situații, un sat, în statul Plateau, lângă capitala statului, Jos, a fost atacat recent de militanți fulani sau Boko Haram. Ei au atacat și au ucis mulți localnici, printre care și copii și chiar și femei însărcinate. Un pastor din zonă a spus că, în Nigeria, numărul creștinilor uciși este mai mare decât numărul victimelor pandemiei.

Gary Lane: O femeie creștină din Iran a fost eliberată din închisoare datorită virusului. Ce ne poți spune despre ea?

Petr Jasek: Pentru mine, Domnul este Suveran. Dumnezeu poate folosi mai multe metode pentru a scoate oamenii din închisoare. Eu am învățat că Domnul este Suveran atunci când am fost condamnat la închisoare pe viață în Sudan. Însă Domnul a schimbat situația. Este un verset minunat, Proverbe 21:1: „Inima împăratului este ca un râu de apă în mâna Domnului, pe care îl îndreaptă încotro vrea.” Este minunat faptul că Domnul poate folosi mai multe căi pentru a elibera pe cineva. Însă știm că persecuția nu este o noutate pentru creștini. Astfel câteodată, noi, creștinii, putem fi chemați să plătim prețul suprem.

Gary Lane: Cred că știi mai bine decât oricine cât de mult contează rugăciunea. Ce putem face noi pentru frații și surorile noastre în Hristos în aceste vremuri de pandemie?

Petr Jasek: În timp ce stăm în casele noastre din cauza restricțiilor și nu putem merge la lucru, lucrăm de acasă, nu ne putem desfășura activitățile recreative obișnuite, într-un fel ne aflăm în arest la domiciliu, în închisoare. Astfel, putem alege între a asculta în mare parte aceleași vești, vești neimportante ori înspăimântătoare, sau ne putem ruga. Putem petrece timp cu Domnul prin citirea Cuvântului Său și prin rugăciune. În închisoare am învățat cât de importantă este rugăciunea. Mi-am promis că, dacă voi fi eliberat, voi încuraja oamenii să se roage pentru frații și surorile lor. Când mă plângeam din cauza dificultăților, Domnul mi-a pus în fața ochilor spirituali imagini cu creștini persecutați din multe țări în care persecuția creștinilor continuă. El mi-a reamintit că persecuția mea a fost minoră în comparație cu prețul și durerea prin care au trecut acești oameni și de faptul că ei au plătit cu viața lor.

Gary Lane: Într-o vreme ca aceasta, de pandemie, este important să ne rugăm pentru Biserica persecutată din lume.

Peter Jasek de la Voice of the Martyrs, îți mulțumim pentru prezență.

Petr Jasek: Cu plăcere. Mulțumesc.

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 826, difuzată în mai 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne pe Facebook, acolo publicăm materiale pe care nu le vei vedea pe aici: https://www.youtube.com/channel/UCiGwx8Yg1dOAr78_5v-zTKQ

Avem și cont de Instagram, aruncă o privire: https://www.instagram.com/alfaomegatv/

Diverse materiale te așteaptă pe Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCiGwx8Yg1dOAr78_5v-zTKQ

Canalul TV poate fi vizionat 24/7 și este unul dintre cele mai vizionate de români. Uită-te și tu. Dacă nu ai televizor, ne găsești online: https://alfaomega.tv/canal-tv/alfa-omega-tv

Vrei să fii parte din lărgirea Împărăției și vestirea întoarcerii Domnului? Lucrează împreună cu noi: https://alfaomega.tv/donatii

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.