Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Trump a anunțat retragerea SUA din acordul nuclear iranian

Președintele Donald Trump, a anunțat marți retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul. Decizia este de natură să ridice riscul de conflict în Orientul Mijlociu, să deranjeze aliații europeni ai Americii și să întrerupă aprovizionarea cu petrol la nivel mondial.

„În câteva momente, voi semna un memorandum prezidențial pentru a începe restabilirea sancțiunilor nucleare din SUA asupra regimului iranian. Vom institui cel mai înalt nivel de sancțiuni economice", a declarat președintele Trump în direct la televiziuni.

„Decizia de astăzi transmite un mesaj esenţial: Statele Unite nu mai lansează ameninţări fără conţinut. Când fac promisiuni, le respect. Retragerea din acest Acord va face America mult mai sigură”, a subliniat liderul de la Casa Albă.

„A fost o înţelegere unilaterală oribilă care nu trebuia încheiată niciodată”, a mai adăugat acesta, insistând că acordul „nu a adus calmul. Nu a adus pacea. Şi n-o va aduce niciodată". 

Acest anunț vine în urma evenimentului de săptămâna trecută, când premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a prezentat într-o conferință arhivele programului nuclear iranian, furate de către agenții Mossad. Documentele prezentate au arătat că, în pofida asigurărilor primite din partea liderilor iranieni că nu au încercat niciodată să se doteze cu arma nucleară, „Iranul a minţit şi încă foarte mult!”, a declarat premierul.

Marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) și Iranul au semnat în 2015 un acord privind programul nuclear iranian. Prin acest acord, Iranul declară că nu caută să se doteze cu bomba atomică şi acceptă să-şi limiteze programul nuclear cu scopul de a prezenta lumii garanţia că activităţile sale nucleare nu au scopuri militare. De asemenea, acordul prevede ca Iranul să își micșoreze rezervele de uraniu, care este utilizat în fabricarea armelor nucleare, timp de 15 ani, precum și numărul de centrale de centrifugare utilizate pentru îmbogățirea uraniului, timp de 10 ani.

Liderii Franţei, Germaniei şi Regatului Unit şi-au exprimat „regretul şi îngrijorarea" faţă de decizia preşedintelui Donald Trump şi au semnat o declaraţie comună în care arată că cele trei state rămân părţi ale acordului nuclear încheiat cu Iranul în 2015, scrie Politico.

Ministerul rus de Externe a transmis că Moscova este „profund dezamăgită” de decizia președintelui american Donald Trump de retrage SUA din acordul nuclear cu Iranul, informează agenția de știri Reuters.

Israelul, un aliat strategic al Statelor Unite, a condamnat vehement acordul cu Iranul, avertizând că este periclitată pacea globală şi semnalând că va face toate eforturile diplomatice pentru a bloca aplicarea documentului. De asemenea, și Arabia Saudită a exprimat preocupare privind programul nuclear iranian.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat, marţi seară, că sprijină decizia „curajoasă” luată de preşedintele SUA Donald Trump privind retragerea din acordul în dosarul nuclear iranian.

„Israelul s-a opus acestui acord încă de la început, pentru că noi am susţinut că de fapt acel acord nu bloca Iranul de la producerea unei bombe nucleare, ci îi pava drumul către un întreg arsenal nuclear, şi asta într-un interval de doar cîţiva ani. Suspendarea sancţiunilor impuse Iranului, ca urmare a semnării acestui acord, a produs deja efecte dezastruoase. Acordul nu a îndepărtat un eventual război, ci l-a adus mai aproape. Acordul nu a redus agresiunea din partea Iranului, ci a crescut-o în mod dramatic, şi am văzut asta de-a lungul Orientului Mijlociu. De la semnarea acordului, am văzut că agresiunea Iranului a crescut în fiecare zi - în Irak, Liban, Yemen, în Gaza, şi mai ales în Siria, unde Iranul încearcă să stabilească baze militare din care să atace Israelul", a spus Netanyahu.

Surse: Mediafax, AP, Reuters

Etichete: iran, israel, sua, trump

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.