Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Profesor anchetat după ce a spus că există diferențe biologice între femei și bărbați

O universitate din Suedia a demarat o anchetă după ce profesorul universitar Germund Hesslow a afirmat în timpul cursurilor sale că există deosebiri determinate biologic între cele două sexe.

O universitate din Suedia a demarat o anchetă împotriva unui profesor, acuzat de „anti-feminism” și „homofobie” după ce a declarat în timpul unei prelegeri că există diferențe biologice între bărbați și femei. Acum acesta este presat să de dezică de spusele sale, transmite RT.

Profesorul Germund Hesslow, care predă neurofiziologie la universitatea din Lund, a fost acuzat de o studentă că ar fi făcut niște comentarii „homofobe” și „anti-feministe” în timpul unei lecții. Profesorul refuză să se dezică de cuvintele sale.

În cadrul cursului „Moștenirea și mediul înconjurător”, Hesslow a citat câteva studii care susțin ideea existenței unor diferențe între bărbați și femei, determinate biologic, motiv pentru care genurile nu pot fi considerate niște doar niște „construcții sociale".

Studenta care s-a plâns pe afirmațiile profesorului consideră că aceste comentarii contravin „valorilor fundamentale suedeze” — un concept care impune tuturor școlilor din Suedia să adere la o politică etică comună, bazată pe promovarea „egalitarismului, libertății individuale și a egalității sexelor".

Într-un interviu acordat pentru RT, Hesslow a spus că sunt studenți cărora nu le place să audă anumite fapte științifice despre diferențele biologice dintre bărbați și femei „din motive ideologice”.

Universitatea i-a cerut lui Hesslow să se dezică de două afirmații: că „orientarea sexuală a femeilor homosexuale este bărbătească”, iar tratarea transsexualității drept o orientare sexuală este „o chestiune de definiție". Profesorul a refuzat să bată în retragere, spunând că a „făcut destul” deja pentru a „explica și apăra” modul în care și-a ales cuvintele.

În răspunsul său, Hesslow a respins de asemenea ideea că a promovat o „agendă politică” și a spus că singura lui agendă era să arate faptele științifice, nu rațiunea convențională nouă, să conducă procedurile universitare. „Ideologia, politica și prejudecățile reprezintă perspectiva convențională, nu știința", a spus el.

Întrebat dacă crede că incidentul reprezintă doar o „neînțelegere” sau o parte a unui model mai larg, Hesslow a declarat că studenta în cauză este pur și simplu „ o persoană căreia nu-i place cursul și încearcă să găsească diverse pretexte pentru a-l ataca”.

Hesslow a sugerat că vârsta sa ar putea fi un pretext pentru a fi dat afară din învățământ, acesta fiind în pragul vârstei de pensionare.

Sursă: CBN News

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.