Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Egipt: s-a inaugurat cea mai mare biserică creștină din Orientul Mijlociu

Creștinii din Egipt au sărbătorit Crăciunul prin deschiderea celei mai mari biserici pentru creștinii copți din Orientul Mijlociu.

Creștinii ortodocși sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie. Tot în aceeași zi au celebrat ziua prin inaugurarea Catedralei Nasterii lui Hristos.

Clădirea este un cadou pentru Biserică din partea președintelui el-Sisi, care a aprobat construirea catedralei în 2017, spunând că biserica trebuie să fie „un mesaj de pace și iubire pentru lume". De asemenea, el a participat la slujba de inaugurare.

„Suntem una și vom continua să fim una", a spus el la eveniment.

„Acest moment este foarte important pentru istoria țării noastre”, sunt de părere liderii creștini.

„Cred că acesta este un moment istoric”, a spus Joel Rosenberg. „Chiar cred că un drum s-a deschis prin faptul că președintele arab musulman sunnit al celei mai mari țări arabe din lume a construit o biserica, chiar cea mai mare biserică creștină din Orientul Mijlociu, pe care a făcut-o cadou creștinilor copți din Egipt.”

„Niciodată în istoria țării noastre nu s-a mai întâmplat așa ceva. Cred că președintele el Sisi transmite un mesaj nu doar poporului său, ci tuturor musulmanilor, că musulmanii și creștinii pot să trăiască împreună în pace. Este un pas mare.”

Președintele SUA, Donald Trump și-a exprimat, de asemenea, sprijinul prin rețeaua de socializare Twitter, spunând: „Sunt fericit să ne vedem prietenii din Egipt deschizând cea mai mare catedrală din Orientul Mijlociu. Președintele El-Sisi și-a mutat țara într-un viitor mai incluziv!”

Sursă: Christian Headlines

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.