Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

China interzice una dintre cele Zece Porunci

Un grup de oficiali chinezi au intrat într-o biserică în ultimele săptămâni și au ordonat îndepărtarea primei porunci din cele Zece Porunci. Acesta este încă un exemplu de represiune asupra creștinilor din China.

Spre deosebire de cazurile anterioare de persecuție, acest incident a avut loc într-o biserică aprobată de guvern și nu într-o congregație ilegală, neînregistrată.

Potrivit lui Bitter Winter, care monitorizează persecuția din țară, aproximativ 30 de oficiali guvernamentali din „echipa de inspecție a patrulelor” au participat la examinarea bisericii. Un „oficial a inspectat bine biserica, s-a oprit în fața amvonului și a arătat spre plăcuța cu cele Zece Porunci agățată pe perete”, a raportat Bitter Winter.

„Acea plăcuță trebuie dată jos și aruncată”, a spus oficialul. Porunca considerată a nu fi în conformitate cu „politica națiunii” e prima poruncă: „Să nu aveți alți dumnezei înafară de Mine.”

Când liderii bisericii au protestat, oficialul guvernamental a răspuns că președintele Xi Jinping „se opune acestei declarații". „Cine îndrăznește să nu fie de acord cu el? Dacă cineva nu este de acord, înseamnă că nu este de acord cu țara în care locuiește”, a spus oficialul, potrivit lui Bitter Winter. El a mai adăugat: „Aceasta este o politică națională. Ar trebui să aveți o înțelegere clară a situației. Nu vă opuneți guvernului.”

Membrii bisericii au fost nevoiți să înlăture prima poruncă de pe plăcuță.

„Acest lucru este greșit”, a spus un membru al bisericii. „Ei modifică cuvintele lui Dumnezeu! Se împotrivesc Domnului”.

Acest caz nu este unul izolat, bisericile fiind deseori ținta guvernului. În luna august a anului trecut, mai multe cruci au fost date jos de pe biserici.

„În China, practicarea credinței este foarte dificilă”, a declarat un membru al bisericii lui Bitter Winter. Altă persoană a spus: „Ei încearcă să ne facă să renunțăm la credința noastră și să-L trădăm pe Dumnezeu”.

Potrivit paginii Voice of America, toate crezurile religioase trebuie să fie subordonate guvernului. „Cu alte cuvinte, cetățenii religioși trebuie să se închine mai întâi Partidului Comunist - doar după se pot închina Dumnezeului lor", a scris Jiang Tao.

Sursă: Christian Headlines

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.