Naționalismul creștin este în creștere în SUA

  Mapamond Creștin
Revolta din capitala Americii a stârnit numeroase preocupări în rândul comunității creștine. Deși mulți creștini l-au susținut pe președintele Trump, nu au trecut cu vederea cele întâmplate în acea zi. Totuși, potrivit unora, naționalismul creștin este în creștere în America. Heather Sells (Hedăr Sels) de la CBN vine cu mai multe detalii despre acest fenomen și de ce anume sunt motive de îngrijorare.

Heather Sells: În data de 6 ianuarie, mii de creștini au mers la Washington pentru a-l susține pe președintele Donald Trump și pentru a se ruga. Mai târziu, însă, mulți dintre ei se găseau, involuntar, într-o mulțime care mărșăluia spre Capitoliu, și în cele din urmă, a pătruns în clădire. În urma asaltului, două persoane și-au pierdut viața și mai bine de 100 de ofițeri de poliție au fost răniți.

Gen. Barry McCaffery: Cred că este cel mai șocant eșec al pazei care se poate imagina.

Heather Sells: Ofițeri de poliție ai Capitoliului, dar și Adam Kinzinger, membru al Congresului, au comparat evenimentele cu un război spiritual.

Rep. Adam Kinzinger: Am simțit cum s-a revărsat întunericul, răul peste acel loc.

Robert Jeffers: Neascultarea și asaltul împotriva poliției este un păcat, indiferent dacă e făcut de Antifa sau de republicanii supărați.

Heather Sells: Un fapt și mai îngrijorător, gloata a folosit simboluri creștine, ca de exemplu aceste drapeluri, și s-au rugat în aula Senatului. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot tulbura.

Heather Sells: Reacția liderilor creștini a fost imediată și au condamnat aceste imagini.

Sam Rodriguez: Un asalt nu poate fi fără prihană. E ca și cum cineva ar jefui o bancă și ar cere lui Dumnezeu să binecuvânteze jaful. Este vorba despre un grup de radicali și extremiști cu un zel religios și cu o mentalitate îngustă.

Heather Sells: Pentru a înțelege cum și de ce s-a întâmplat acest incident, profesorul Universității Georgetown și autorul lucrării InterVarsity, Paul Miller spune că este important să cunoaștem naționalismul creștin.

Dr. Paul D. Miller: Naționalismul este foarte popular în rândul oamenilor de dreapta. A eclipsat ceea ce eu numesc conservatorismul. Naționalismul creștin, ca ideologie politică, nu vine direct din Biblie. El a împrumutat mulți termeni, simboluri și o retorică creștină, și astfel îi poate deruta pe unii creștini.

Heather Sells: Naționalismul creștin diferă de patriotism sau de dragostea față de patrie. Aceasta este o mentalitate politică potrivit căreia Statele Unite au fost și trebuie să rămână o națiune creștină, iar celelalte credințe au un rol secundar în ceea ce privește libertatea religioasă.

Dr. Paul D. Miller: Pentru ca libertatea religioasă să fie autentică și consecventă, aceasta trebuie aplicată la toată lumea, nu e doar pentru mine, dar nu și pentru tine.

Heather Sells: Albert Mohler ne avertizează în privința naționalismului care e insuflat ca o superioritate rasială sau care devine un idol în viața noastră și ne poate îndepărta de credință.

Dr. Albert Mohler: Acel tip de naționalism, chiar dacă revendică o identitate religioasă în mod deschis, va duce, în cele din urmă, la idolatrie. Îmi cere să Îl neg pe Hristos sau îmi interzice să Îl urmez pe Hristos cu supunere. Apoi nu îmi voi mai exprima devotamentul față de drapel. Nu mai sunt loial drapelului.

Heather Sells: Teoriile conspiraționiste pot, de asemenea, alimenta naționalismul creștin și le-am văzut cum s-au infiltrat în anumite cercuri evanghelice. Jumătate dintre pastorii protestanți din Statele Unite spun că aceste teorii au pătruns în bisericile lor potrivit unui sondaj efectuat de Lifeway. Din acest motiv, liderii de biserici cer membrilor să caute adevărul.

Tony Suarez: Ar trebui să putem valida ceea ce împărtășim, ceea ce răspândim.

Dr. Ed Stetzer: Când suntem naivi și ușor de păcălit, când noi suntem cei care publică teorii ale conspirației și apoi spunem că a avut loc cu adevărat Învierea, dar și că acele teorii ale conspirației sunt adevărate, atunci subminăm calitatea noastră de martori.

Heather Sells: Miller încurajează pastorii să își ajute congregațiile să se concentreze, mai presus de toate, asupra cetățeniei lor cerești. Potrivit lui Suarez, acest principiu se aplică și în cazul cuvântului profetic.

Tony Suarez: În calitate de creștin trebuie să mă asigur că mă concentrez mai mult asupra Împărăției decât asupra Americii. Ca și profeți, trebuie să reexaminăm și să ne gândim oare de ce primim cuvinte profetice doar despre alegerile americane.

Heather Sells: În cele din urmă, biserica locală poate da înapoi ceea ce mulți au pierdut și ceea ce face parte din ideile ce alimentează extremismul politic.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 866, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

122 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.