Incercarea de a elibera orasul Mosul genereaza un nou val de refugiati din Irak

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Fortele irakiene continua sa faca presiuni pentru a alunga SIIL din Mosul, insa grupul terorist lupta sa-si mentina controlul asupra orasului. Incercarea de eliberare a Mosulului a generat un nou exod al refugiatilor.

Mii de oameni au incercat sa scape de violenta SIIL din Irak. Acesta e un paraias ce ar putea deveni o viitura. In spatele meu, se afla o tabara de refugiati din nordul Irakului. 20 000 de refugiati traiesc in aceasta tabara, iar alti 30 000 in vecinatate.

Expertii ne avertizeaza ca, odata cu capturarea Mosulului, putem experimenta una dintre cele mai mari crize de refugiati. E foarte posibil ca asta sa aiba un final dezastruos in termeni de victime umane.

Matthew Nowery este directorul organizatiei Samaritan’s Purse din nordul Irakului. El spune ca cei care parasesc azi Mosulul sunt diferiti fata de refugiatii care au fugit de SIIL in vara anului 2014.

Cei ce ies din Mosul au trait peste doi ani sub controlul SIIL. Ei au experimentat ceea ce cred ca e cel mai crunt terorism posibil. Ei au fost influentati de SIIL. El mai spune ca asta face eforturile umanitare mult mai periculoase. Cand peste un milion de oameni sunt mutati in desertul din Irak, e usor de inteles ca exista celule SIIL infiltrate in acele grupuri. Asta aduce cu sine provocari noi.

In ciuda pericolului, el vede acest lucru ca o oportunitate a Bisericii, in special in privinta celor mici.

Acesti tineri au urmarit gruparea SIIL in ultimii doi ani. Ei stiu bine ce i-a invatat gruparea SIIL, iar acum vor fi stramutati din regiune si vor fi atenti la cei care ii vor primi si ii vor sluji. Ca organizatie, am acceptat aceasta responsabilitate si credem ca Isus ne spune sa dam un pahar cu apa dusmanilor nostri si sa-i slujim. Dorim sa fim folositi de Isus Hristos atunci cand acesti copii si adulti vor sosi, chiar daca sunt membri SIIL infiltrati printre ei.

Nowery spune ca acum e nevoie de rugaciune cel mai mult - Situatia e foarte complexa. Indemn Biserica din Occident la rugaciune. Noi n-avem toate raspunsurile si nu stim cum am putea fi in siguranta tot timpul. Aceasta e o chemare foarte riscanta. Va cer sa va rugati pentru cei care vor fi stramutati ca Domnul sa ii atinga acum si ca ei sa fie receptivi la mesajul propovaduit in desert de multi ucenici ai lui Isus Hristos.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 155 - 26 noiembrie 2016 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

1272 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.