Pe ce criteriu ar trebui ca SUA sa accepte refugiati din Irak sau Siria?

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Tot mai multi refugiati fug din Irak pentru a scapa de lupte, avand membri SIIL infiltrati printre ei. E bine ca SUA sa-i primeasca? E clar ca, inca din prima zi, presedintele ales Trump va avea de rezolvat multe probleme in domeniul politicii externe. Printre ele se numara razboiul din Siria si situatia refugiatilor. Numarul de refugiati pe care SUA ii va primi a starnit controverse. Unul dintre experti sugereaza ca americanii ar trebui sa decida care refugiati sa fie invitati.

SUA a primit pana acum peste 30 000 de refugiati sirieni. Fiindca multi isi fac griji in privinta islamistilor radicali infiltrati printre ei, unii sugereaza ca americanii ar trebui sa aleaga pe cine primesc.

E tara noastra, e casa noastra si noi trebuie sa decidem pentru cine deschidem usa si cui ii oferim adapost si hrana. Asta ar trebui sa fie de la sine inteles, dar nu e asa.

Intr-un articol recent, Venim in America, May scrie ca nu este de acord cu cei care doresc inchiderea granitelor americane si crede ca ar fi o idee inteleapta selectia celor care ar fi potriviti pentru SUA, mai ales luand in considerare ca, dintre primii 11 000 de sirieni invitati in SUA, doar 56 sunt crestini.

Congresul si administratia Obama au recunoscut ca are loc un genocid in Orientul Mijlociu, ca exista victime ale acestui genocid. Genocid inseamna tintirea unor comunitati pentru exterminare. Odata ce intelegi ca acestor comunitati le sta inainte genocidul, aceste victime trebuie sa aiba prioritate. Asta inseamna ca ei sunt primii la rand.

Lipsa actiunii contrazice politicile SUA si e imorala, mai ales cand ne gandim la lectia invatata in al Doilea Razboi Mondial, in Bosnia si in Rwanda. SUA au recunoscut suferinta crestinilor din Siria si din Irak, dar le spun ca au de asteptat. Acest lucru nu e atat de simplu precum pare. Se tem sa mearga in taberele ONU. Nu e ONU neaparat vinovat, insa acolo nu sunt protejati de islamistii SIIL infiltrati, de cei din bande criminale si de alti oameni din tabara care sunt ostili crestinilor din alte motive.

Unii membri ai Congresului se straduiesc sa ofere crestinilor solutii alternative pentru a ajunge in SUA. Intre timp, acceptarea mai multor refugiati crestini ar putea linisti poporul american. Al-Qaeda si SIIL nu angajeaza crestini. Asadar, ar fi mai usor sa-i primim pe crestini fiindca ei nu vor veni aici sa se sinucida. Asta nu se aplica in cazul al-Qaeda sau SIIL.

Comunitatile crestine din Orientul Mijlociu care sunt sub asediu au intampinat greutati multe secole la rand. May spune ca e ingrozitor gandul ca ei ar putea fi exterminati in timpul acestei generatii.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 155 - 26 noiembrie 2016 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

1289 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.