E definiția căsătoriei o problemă suficient de importantă pentru a diviza Biserica?

E definiția căsătoriei o problemă suficient de importantă pentru a diviza Biserica?

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Întrucât dezbaterile teologice privind sexualitatea și căsătoria devin din ce în ce mai importante, numeroase confesiuni creștine sunt rugate să-și clarifice părerile.

Un proiect de lege pro-LGBT din Spania, care ar putea pedepsi grav școlile, companiile și mass-media care nu promovează "diversitatea sexuală", a ridicat noi întrebări în rândul creștinilor evanghelici din țară.

În timp ce majoritatea evanghelicilor își exprimă îngrijorarea cu privire la restricționarea libertății de exprimare și a libertății religioase, există o minoritate de creștini care și-au exprimat în mod public identificarea cu ideologia de gen, cerând redefinirea căsătoriei.

În Finlanda, dezbaterea din cadrul Bisericii Luterane durează de luni întregi, iar teologii evanghelici au fost presați să apere principiile biblice.

Vechile biserici reformate franceze au votat să înceapă să oficieze căsătorii între homosexuali în 2015. După câteva luni, un grup de pastori protestanți evanghelici au creat grupuri specifice care apără autoritatea învățăturilor biblice în domeniul sexualității și a altor probleme. Între timp, a crescut influența Consiliului Național Evanghelic al Franței (CNEF), care unește majoritatea evanghelicilor (penticostali, baptiști, etc.), având o poziție care îl diferențiază de grupurile liberale.

Și în Belgia s-au clarificat pozițiile în ultimii ani.

Biserica Anglicană este, de asemenea, în mijlocul unei dezbateri, având creștini care au experimentat atracția de persoane de același sex și care spun că se simt "agresați" de către militanții LGBT din cauza dorinței lor de a respecta definiția biblică a căsătoriei. Ceremoniile între transsexuali este un alt subiect de discuție.

Mișcarea GAFCON, care unește bisericile anglicane non-liberale din lume (o mare majoritate a lor), a spus foarte clar că una dintre prioritățile sale majore este apărarea căsătoriei. Asta a inclus și numirea controversată a unui "episcop misionar" în Anglia.

Între timp, Biserica Episcopală Scoțiană tocmai a aprobat căsătoriile între persoane de același sex, iar alte biserici spun că depărtarea lor de la principiile biblice nu va face decât să le golească bisericile și mai mult.

În Europa de Est, subiectul homosexualitații nu a fost o chestiune teologică majoră până în prezent, cu țări precum România care exclude căsătoria între persoane de același sex.

Sursa: Evanghelical Focus

2639 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.