Cel puțin 35 devictime în urma incendiilor din Portugalia și Spania

Cel puțin 35 devictime în urma incendiilor din Portugalia și Spania

Mapamond Creștin

Cel puțin 35 de persoane au murit iar alte câteva zeci au fost rănite în urma incendiilor izbucnite în Portugalia și în nordul Spaniei.

Sutele de incendii au izbucnit duminică și s-au extins din cauza vântului puternic provocat de uraganul Ophelia. 

Autoritățile portugheze au declarat o stare de urgență în zonele afectate în weekend, când au fost raportate circa 500 de incendii în regiunile centrale și nordice. Aproximativ 4.000 de pompieri au încercat să stingă flăcările iar cetățenii au format lanțuri umane care au permis să treacă apa.

 96539529 mediaitem96539528

Focurile s-au răspândit rapid, în mare parte din cauza vânturilor puternice provocate de uraganul Ophelia din Oceanul Atlantic, au afirmat meteorologii spanioli.

Forestfiresmap Artboard 2

Prim-ministrul Spaniei, Mariano Rajoy, originar din Galicia, a călătorit luni în regiune pentru a ajuta victimele dezastrului. El a spus că aceste incendii au fost provocate intenționat și că „singurul lucru pe care îl dorim este ca acești criminali să plătească pentru ceea ce au făcut”, a declarat el luni, într-o conferință de presă.

Nu este prima dată când Portugalia și Spania sunt afectate de incendii majore. Vara aceasta, Portugalia s-a confruntat cu cel mai devastator incendiu din ultimii ani, în urma căruia au murit 64 de persoane, majoritatea fiind prinse în mașinile lor în timp ce încercau să scape de flăcări.

Lumea este zguduită de incendii, uragane, masacre, acte de terorism, boli, suferință... Poate că ne-am obișnuit să auzim atât de des despre persoane ucise încât cifrelele să nu ne mai miște. Încetul cu încetul ăutem deveni indiferenți față de suferința altora. Isus însă ne cheamă să „plângem cu cei ce plâng” și să ne iubim aproapele ca pe noi înșine.

Vrem să vă chemăm să ne unim în rugăciune pentru persoanele afectate. Să ne rugăm ca Dumnezeu să aline durerea personelor care și-au pierdut membrii ai familiei, să vindece pe cei răniti, sa restaureze inimile celor afectati și să să aducă pace și bucurie în mijlocul acestor nenorociri. Să fim gata să simțim cu cei ce suferă și să nu ne lăsăm inimile să fie cuprinse de inferență, iar în cazul în care putem să oferim ajutor practic personelor aflate în nevoie, să nu stăm pe gânduri în a face acest lucru.

4754 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.