Nigeria: cel puțin 50 de morți într-un atentat cu bombă

Nigeria: cel puțin 50 de morți într-un atentat cu bombă

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Un adolescent a ucis cel puțin 50 de persoane marți, într-un atentat sinucigaș cu bombă.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Othman Abubakar, a declarat pentru The Associated Press că „încă nu se știe numărul răniților deoarece aceștia se află internați în diferite spitale.”

Tânărul a detonat explozivul în timp ce se amesteca printre oamenii care participau la rugăciune într-o moschee din orașul Mubi, situat în nord-estul țării.

Deși atacul nu a fost revendicat de islamiștii Boko Haram, autoritățile suspectează această organizație ca fiind responsabilă pentru tragedie.

Grupul are sediul în vecinătatea statului Borno și a fost acuzat de o serie de atacuri similare de-a lungul anilor. Grupul extremist a folosit din ce în ce mai mult adolescenți sau femei tinere pentru acest tip de atentate, majoritatea fiind răpiți de lângă familiile lor.

Autoritățile consideră acest atac unul dintre cele mai periculoase din regiune din ultimii ani.

Boko Haram este acuzat că a ucis peste 20.000 de persoane în timpul ultimilor zece ani, de când revolta lor a început. De asemenea, din cauza grupului, milioane de oameni s-au deplasat în alte regiuni, creând o criză amplă.

Sursă: CBN News

2392 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.