Atac terorist în Egipt: Cel puțin 184 de persoane au fost ucise într-o moschee

Atac terorist în Egipt: Cel puțin 184 de persoane au fost ucise într-o moschee

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Aproximativ alte 125 de persoane au fost rănite, conform surselor oficiale ale țării. Egiptul se luptă cu revolte în provincia Sinai de Nord încă din 2013, care a fost și cel mai sângeros atac până în prezent.

Teroriștii au atacat o moschee în nordul Sinai. Atacul a avut loc în localitatea Bir al-Abed, în timpul rugăciunilor. Mai mulți bărbați înarmați au deschis focul asupra credincioșilor. Presa locală scrie că atacatorii au început masacrul în timpul predicii.

Potrivit BBC, cel puțin 184 de persoane au fost ucise. Aproximativ alte 125 de persoane au fost rănite în atac. Informațiile privind bilanțul morților sunt contradictorii. În timp ce AP citează surse din Egipt, precizând că bilanțul morților este de 85, Russia Today precizează că 115 persoane și-ar fi pierdut viața.

Militanții islamiști sunt responsabili pentru mai multe atacuri din provincia Sinai, însă este pentru prima oară în regiune când aceștia atacă civili aflați într-o moschee, notează BBC. Totodată, numărul victimelor este unul fără precedent pentru un astfel de atac.
5a181f942fe80 088d25e4bdc44ec894cb1b6e3d8a0d47 18

Președințele tării Abdul Fattah al-Sisi a convocat întâlniri de urgență cu toate forțele de securitate pentru a decide cum va răspunde acestui atac. 

Localnicii spun că în aceea moschee se întâlneau adepții sufismului, sau misticismul islamic. Unele grupuri jihadiste, inclusiv așa-numitul stat islamic (IS), îi consideră pe adepții acestei religii eretici.

Egiptul se luptă împotriva insurgenței islamiste din regiunea Sinai de Nord încă din 2013, când atacurile au devenit tot mai dese. În 2014, după un atac care a ucis 31 de soldați, președintele Abdel Fattah el-Sisi a declarat o stare de urgență în peninsulă, descriind regiunea ca fiind „un cuib pentru terorism și adepții acestuia”. Grupurile jihadiste din regiune au promis credincioșia lui Daesh (IS).

În februarie, sute de creștini copți au fost nevoiți să părăsească Al Arish după ce jihadiștii au ucis șapte închinători.

Sursă: BBC

3184 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.